Utolsó Bozsik tornán az U10

Békéscsaba LA – DVTK 2-3

A tornát a DVTK csapatával kezdtük. Már az első percekben látszódott, hogy egy sokkal motiváltabb ellenfél ellen kerültünk szembe. Végig nyomás alatt tartottak bennünket és helyzet helyzetet követett. Ennek ellenére két gólos előnyre tettünk szert, de az ellenfél sokkal jobban játszott. Az első bekapott gólunk még inkább megtörte a csapatot és a Diósgyőr teljesen megérdemelten fordította meg a találkozót. Elszomorító volt látni, hogy az első meccs 1. percében noszogatni kellett egy-két játékost, hogy fusson, akarjon.

Békéscsaba LA- DVSC 3-2

A következő találkozót pihenő nélkül a Debrecen ellen játszottuk, ahol semmit sem változott a játék képe. Az ellenfél birtokolta többet a labdát és dolgozott ki helyzeteket. A labdakihozatalaink abszolút nem működtek. Két hatalmas hiba és letámadás után két gólt szereztünk a mérkőzés elején. A kapusunk nagy bravúrjainak köszönhetően sikerült megőriznünk a vezetést.

Békéscsaba LA – Kecskemét 0-2

A harmadik találkozót a Kecskeméttel játszottuk, ahol ismét komoly hozzáállásbeli és fegyelmezésbeli gondjaink voltak. A torna leggyengébb csapata ellen a vártnál kevesebb helyzetet dolgoztunk ki és azokat sem tudtuk értékesíteni. Az ellenfél ismét jobban akarta a győzelmet. A vezető találat után fejben teljesen szétestek a játékosok. Hatalmas csalódás volt számomra ez a találkozó.

Békéscsaba LA – Nyíregyháza 0-2

Ismét pihenő nélkül játszottuk a következő meccset a jó erőkből álló Nyíregyháza ellen. Az előző találkozóhoz képest jobban játszottunk, de a helyzetek kihasználásával ismét hadilábon álltunk. Egyéni fegyelmezetlenségekből gólokat kaptunk, ami után nem tudtunk megújulni.

Békéscsaba LA – Szolnok 1-5

Az utolsó találkozó olyan volt, mint az egész napunk. Még a kapussal szembeni helyzeteket sem tudtuk gólra váltani. Az első bekapott gól után a társ hibáztatása került előtérbe, többen nem tudták kezelni ezt a helyzetet. A találkozó végére teljesen szétestünk és sorba kaptuk a gólokat.

Összességében nem így képzeltem az utolsó „A” szintű Bozsik tornánkat. Nagy csalódás volt számomra néhány játékos hozzáállása és a társakkal szembeni megnyilvánulása. Többször tanácstalanul álltam az oldal vonal mellett. Viszont belső motiváció nélkül ezt a játékot nem lehet játszani és ha már ebben korban a külső motiváció erősebb a belsőnél, akkor el kell gondolkodni, hogy érdemes-e energiát fektetni ebbe a sportba. Szinte semmit nem láttam vissza abból, amit korábban megcsináltak a játékosaim. A több hiányzó és az előző napi osztálykirándulás sem segített a gyerekek koncentráltságában. A mai napon Kolarovszki Milán részesült oklevélben harcos labdaszerzéseiért.

A 2007-es csapat remek egész teljesítményének köszönhetően a McDonald’sban zártuk a mai napot.

Címkék:  , ,