Gólnélküli döntetlennel rajtolt az U17-es csapat

Gólnélküli döntetlennel rajtolt az U17-es csapat 

Békéscsaba 1912 Előre SE–Szeged-Csongrád Grosics Akadémia 0-0 (0-0) 

Az U17-es labdarúgó-bajnokságban szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos csapata a pontvadászat második fordulójában a Szeged-Csongrád Grosics Akadémia gárdáját fogadta március 8-án a Békéscsaba Utánpótlás Központ centerpályáján.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Takács, Avramucz, Rostás, Sirokmán (Lipcsei), Balázs (Szemenyei), Döme (Hőgyes), Sinka, Vörös (Béres), Urbán, Kurai és Sztankó (Rózsavölgyi). Csere: Tóth. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán. 

A két együttes nagy lendülettel kezdte a találkozót, azonnal komoly párharcok alakultak ki a középpályán. A békéscsabai gárda kiválóan szűrte meg ellenfele támadásait, ám az ellentámadásba már rendre hiba csúszott. Mindkét együttes lendületes támadásokat próbált vezetni ellenfele kapujára, ám igazán komoly helyzetet elvétve tudott kialakítani.  

Az első félidő gólnélküli döntetlenje után a második játékrész sem hozott igazi fordulatot, mindkét gárda a védekezésből való gyors ellentámadásra törekedett. A mérkőzés egésze alatt a békéscsabai együttes próbálta dűlőre vinni a dolgot, ám az ígéretes helyzetek ellenére sem tudott ellenfele kapujába találni. 

– A letámadásaink sikeresek voltak és többször labdát is tudtunk szerezni, de a mai mérkőzésen szinte azonnal vissza is adtuk az ellenfélnek. A pálya közepén már akadtak gondjaink, több esetben is át tudták játszani a játékosainkat, de ilyenkor a védők segíteni tudtak. Nem dolgoztunk rosszul az ellenfél térfelén, de ennél tudunk sokkal agresszívabban és hatékonyabban is nyomást helyezni az ellenfélre. Igazságos eredmény született. A két csapat végig nagyot küzdött, mindkét félnek lehetősége volt a maga javára eldönteni a mérkőzést. Büszke vagyok a srácokra, mert a végéig hittek a sikerben és egy pillanatig sem adták fel. Hasznos tapasztalatokat szereztünk a mai napon – értékelt Dávid Zsolt utánpótlás edző. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos csapata a következő fordulóban a Főnix Gold FC együttesét fogadja március 11-én.