A 4-es Honvéd utcában találkozott a mezőny tagjaival az U9-es együttes

 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U9-es csapata hazai pályán lépett pályára az MLSZ Országos bajnokság utolsó fordulójában. A lila-fehér gárda a Kisvárda, az UTA Arad és a Körzet Központi válogatott csapatai ellen lépett pályára. 

Lukács László a tornáról elmondta, csapata jó iramú mérkőzéseket játszott ellenfeleivel, nagyon kemény párharcokkal.  

– Főleg a Kisvárda elleni mérkőzés tetszett nagyon, mert ott bátor 1v1 elleni csatákat láttam, amiből sokszor mi jöttünk ki győztesen. A torna során nagyon tudatosak voltak a labdakihozatalok, a gyerekek minden labdát meg akartak játszani, kezdeményezőek voltak. Többször szépen fel tudtuk venni a támadók és a védők között a hátulról belépve a labdát, az ezekből kialakult 3v2 elleni játékhelyzeteket is egyre jobban oldottuk meg. Az egész tornán több sakk-matt helyzetet alakítottak ki, ami bizonyíték arra, hogy már nem csak saját maguk akarják megoldani a helyzeteket, hanem használják a társukat is. Összességében egy nagyon hasznos torna volt, jó ellenfelekkel, parázs, de nem durva párharcokkal – ismertette Lukács László. 

A csapat tagjai: Babik Zsombor Nimród, Hrabovszki Máté, Mede Marcell, Mochnács Balázs, Molnár Zsombor, Szabó Milán Mihály, Szabó Nimród Benjamin, Timár Alex és Varga Dániel