A csapategység nyerte az U15-ös mérkőzést

Gödöllői SK–Békéscsaba 1912 Előre SE 2-3 (0-0) 

Az U15-ös labdarúgó-bajnokságban szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE együttese Gödöllői SK otthonában lépett pályára március 25-én. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Kovács, Lyachó, Benyovszki, Kolarovszki Martin (Földvári-Nagy), Kolarovszki Milán, Bárnai, Oláh (Lázár), Komlósi (Paulik), Molnár, Dankó (Hoffmann), Giczey. Csere: Szklenár. Edző: Szeverényi Péter. 

A békéscsabai gárda az előző fordulóban értékes döntetlent vívott az éllovas KTE LA vendégeként, míg soros ellenfele alapos verést kapott a ZTE FC vendégeként. A két rivális az őszi szezonban is szembe nézett egymással, akkor 1-5-ös gödöllői győzelem született. 

Szeverényi Péter edző elmondta, ezúttal is csapata kezdte jobban a mérkőzést, ám még jobb labdabirtoklásának köszönhetően sem tudott helyzetet kialakítani. Hozzátette, a csapatszintű védekezést kiválóan működött, csupán egy-két ki nem kényszerítette hibából adódott vendég lehetőség.  

A felek gólnélküli döntetlennel fordultak a második játékrészre, amely már a félidő elején megélénkült, köszönhetően annak, hogy a 44. percben Komlósi szabadrúgásból megszerezte a vezetést csapatának. A találkozó azonban ismét fordult egyet, a hazai gárda pedig két helyzetet értékesítve az 53. percre átvette a vezetést ellenfelétől. 

Békés vármegyei együttes azonban kiváló csapategységről tett tanúbizonyságot, a lendületet vett békéscsabai gárda az utolsó húsz percben mindent megtett a győzelemért. Az akaraterőt siker koronázta, amikor a vendégcsapat Giczey és Paulik találataival begyűjtötte a győzelemért járó pontokat. 

– Akárcsak az elmúlt mérkőzésen, a mai napon is nagyon sok pozitívum volt a csapat játéka során. Dicsérendő, hogy a srácok nem estek össze a gyors fordítás után. Egytől egyig mindenki alázattal tette a dolgát és emiatt plusz az erős csapategység miatt, ez ma eredményben is megmutatkozott – értélkelt Szeverényi Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U15-ös csapata a Paksi FC Kft. otthonában léphet feljebb a tabellán.