A folytatásról

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2020. május 4-én döntött a bajnokságok sorsáról, melynek alapján szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a futballidény, május 30-án pedig a 26. fordulóval folytatódhat a férfi NB I-es bajnokság. A női NB I-ben csak a BL-be indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg.

A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik. A férfi U19, U17 és U16 bajnokságok 2020/21-es versenyrendszerét a záró táblázaton elfoglalt helyezések alapján alakítják ki. A 2020/21-es UEFA U19 Bajnokok Ligája sorozatra az MLSZ az ETO FC Győr sportszervezetet nevezi.

A döntésre reagálva a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia sportvezetése május 5-én (kedd) két alkalommal, online videós értekezleten tárgyalta az események ilyen módon történő lezárását és az utánpótlás edzések esetleges folytatásának lehetőségeit. Természetesen az akadémia vezetése egyetértett és elfogadta a Szövetség határozatát, felelős és átgondolt döntésnek tartja.

A keddi értekezleteken egyelőre arról született döntés, hogy a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia munka- és edzésrendjében 2020. május 12-ig (kedd) biztosan nem lesz változtatás. Mint ismeretes, az MLSZ elnöksége április 24-i döntésével kimondta, a koronavírus-járvány miatt meghozott rendkívüli intézkedések enyhítése esetén, 20 nappal a lazító határozatot követően újra indulhatnak a nemzetközi kupákba kvalifikáló felnőtt kültéri bajnokságok. A kormány április 30-i döntését követően lehetővé vált labdarúgó-bajnokságok újraindítása és a közös edzések szigorú szabályozás szerinti esetleges megtartása is. A jelenlegi megjósolhatatlan vírus-helyzet miatt azonban a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia ebben a korai szakaszban még minimum egy hétig biztosan nem változtat a jelenleg érvényben lévő, biztonságos munkarendjén, tehát az esetleges közös edzések továbbra sem kerülnek a hagyományos módon megtartásra. A vezetőség úgy gondolja, hogy az előttünk álló egy hét nagy valószínűséggel elég lesz ahhoz, hogy a járvány-helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérve és az adatokat elemezve, felelős és mindenki számára a lehető legjobb döntést hozza majd meg a folytatás mikéntjéről. Ami azonban egészen biztos, hogy az iskolák és a kollégiumok továbbra is zárva tartanak, így vidéki sportolóink elhelyezésére az esetleges változtatás után sem lesz lehetőség.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk, vigyázzanak magukra!

Kapcsolódó hivatkozás:

https://szovetseg.mlsz.hu/hir/ujraindul-az-nb-i-szigoru-jarvanyugyi-ovintezkedesek-mellett