A végéhez közeledik a felkészülés

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia utánpótlás csapatai számára gyakorlatilag néhány nap maradt, hogy elvégezzék a felkészülési időszakra tervezett, hátralévő feladatokat, hiszen korosztályos csapataink már 2021. február 5-én folytatják a 2020/2021-es bajnokságot.

A járvány-helyzet következtében több korosztályban is elmaradtak mérkőzések, melyek pótlására folyamatosan kerül sor februárban és márciusban. Elsőként U19-es csapatunk lép pályára, amikor 2021. február 5-én (pénteken) Kaposvárott vendégszerepelnek a Lilák. A mérkőzések és a fordulók egyébként erőltetett tempóban kerülnek megrendezésre, hiszen ebben a hónapban összesen 21 darab összecsapást fedezhetünk fel a menetrendben. Ebből is látszik, hogy a pótolni való mérkőzéseket minden korosztályban igyekeztek úgy betervezni, hogy a bajnokságokat időben be lehessen fejezni. A hangulatot némileg árnyalja, hogy a rendelkezések szerint továbbra sem lehetnek jelen nézők a meccseken, úgyhogy egyelőre szurkolók és a mindig lelkes szülők nélkül kénytelenek akadémistáink teljesíteni.

A táblázatokra pillantva egyébként kiolvasható a számokból, hogy van miért küzdeni, hiszen U19-es csapatunk a nyolcadik helyről, U17-es együttesünk a hatodik pozícióból, a tizenhat év alatti akadémistáink pedig az ötödik helyről várják a folytatást. A fiatalabb korosztályok eddig kiváló eredményt produkáltak, hiszen U14-es és U15-ös csapataink a tabellák éléről folytathatják. Az MLSZ Kiemelt U-12 Dél-Keleti csoportjában együttesünk az ötödik, U13-as csapatunk a negyedik, míg U16-os leányaink a hatodik, és az U19-es hölgyek pedig a hetedik pozíciókból vágnak neki a tavaszi küzdelmeknek.

Természetesen a táblázatok jelenleg nem feltétlenül tükrözik teljesen a valós állapotot, hiszen az elmaradt mérkőzések pótlása ezeket még bizonyos mértékben módosíthatja. A korosztályos bajnokságok egyébként a tervek szerint elvileg 2021. május 30-án véget érnek, de talán ennél korábban is ismeretes lesz, hogy csapataink milyen eredményekkel zárnak.

Sok-sok lila-fehér sikert és sérülésmentes szezont kívánunk!

Hajrá Lilák! Együtt erősebbek vagyunk!

M.B.

Kapcsolódó hivatkozás:

https://bcsla.hu/site/menetrend-20202021/