Az építkezés folyamata zajlik

Az építkezés folyamata zajlik. Röviden így jellemezhetnénk a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia női szakosztályának mindennapjait.

Jelenleg két csapatot, a regionális Keleti csoportjában az U19, a regionális NP Keleti csoportban az U16-os korosztályt versenyezhetnek. Emellett igyekeznek minél több, a sportág iránt érdeklődő lányt bevonzani a labdarúgás bűvkörébe. Ehhez a munkához fiatal, agilis szakembereket találtak. A szakmai munkát októbertől a labdarúgást játékosként is jól ismerő fiatal hölgy, Bencsik Éva irányítja.

– Most az a legfontosabb cél, hogy toborozzunk, azt szeretnénk, ha minél több kislány ismerkedne meg a labdarúgással. A Békéscsaba Labdarúgó Akadémiánál egy jó közösségre lelhet az a foci iránt érdeklődő lány, aki bennünket választ – beszélt a legfontosabb feladatról a szakosztályvezető.

– Terveink között szerepel, hogy minél hamarabb csapatot nevezhessünk az U14-es bajnokságba. Erre leghamarabb jövő ősszel kerülhet sor, most az alapok elsajátítása a legfontosabb. A kisebbeknek, az U11-eseknek a Bozsik program keretében nyílik lehetőségük a játékra. Mivel itt nem számítják az eredményt, így a korosztály tagjai nagyobb tét nélkül szokhatják meg a mérkőzések hangulatát, ismerkedhetnek meg a játékkal.

A már bajnokságban szereplő korosztályokról Bencsik Éva elmondta, hogy az U16-osok közül a nyáron többen felkerültek az U19-es csapatba, ezért szükségessé vált a fiatalabb korosztály feltöltése. Itt olyan lányok vannak, akik még csak nemrég kezdtek el focizni. Náluk a labdarúgással való megismerkedés mellett az is lényeges, hogy jól érezzék magukat.

– Az elsődleges cél itt is az, hogy minél többet gyakoroljanak, fejlődjenek. Az U19-eseknek már vannak jó eredményeik, aminek nagyon örülünk – folytatta Bencsik Éva.

A szakosztályvezető elárulta, hogy a közeljövőben futsalban is indítanak csapatot, tervek szerint a Csongrád megyei bajnokságba kapcsolódnak be.