Boldog nőnapot kívánunk!

Nőnap alkalmából szeretettel köszöntjük a hölgyeket, lányokat és asszonyokat!

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek. A Rákosi-korszakban a nőnap ünneplése kötelezővé vált, és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól szovjet mintára március 8-án tartották meg.

A rendszerváltás után a nőnap Magyarországon is elvesztette eredeti munkásmozgalmi hangulatát, helyette a virágajándékozás dominál.

Ne felejtsék el, hogy a Békéscsaba 1912 Előre klubvezetésének döntése értelmében a 2022. március 9-én (szerda) 18:00 órától megrendezésre kerülő Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022. 27. fordulójának Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka mérkőzését a nemzetközi nőnap alkalmából, minden hölgy szurkolónk teljesen INGYENESEN tekintheti meg.

Címkék:  , ,