Csoportelső az U19-es csapat

Bár két fordulóval többet teljesített a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19-es együttese a többi résztvevőhöz képest és ilyen formán 5 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, valamint 16 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, a kiváló sorozatot senki sem veheti el a srácoktól.

A három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozat jó előjel lehet az őszi szezonból még hátralévő három fordulóra, így jó eséllyel és természetesen reményeink szerint az első pozícióból várhatják majd a tavaszi folytatást. A tizenkét csapatból álló mezőnyben eddig sikerült maguk mögé utasítani a közvetlen vetélytársnak számító Gyirmót SE Győr, a MOL Fehérvár FC, valamint a Nyíregyháza Spartacus FC korosztályos együtteseit is, ráadásul a legutóbbi hazai gólzáporos meccsen 5-0 arányban gázoltak keresztül a kecskemétieken is. A csapatból egyébként többen rendszeresen felfelé is játszanak, hiszen már az NB3-as csapatban is számítanak rájuk, így nagyszerű lehetőség adódik, hogy hétről-hétre a felnőtt labdarúgásba is belekóstoljanak.

A tizenhét év alattiak korosztályában a hazai pályán egyelőre veretlen akadémiai együttesünknek egyelőre az idegenbeli szerepléseken szükséges javítaniuk. Az eddig teljesített hat fordulóból háromszor itthon, háromszor idegenben léptek pályára és egyelőre úgy néz ki, hogy amikor Békéscsabán lépnek pályára győznek, amikor idegenben, akkor kikapnak. Jelenleg tehát 3-3 győzelem és vereség, valamint 9 bajnoki egység birtokában a tabella 5. helyét foglalhatják el. Az őszi szezonból még 5 forduló maradt vissza, így december elejéig kozmetikázható az idegenbeli mérleg is.

U16-os csapatunk némileg bealudt a szezon elején, hiszen két vereséggel kezdett, utána viszont magukra találtak és idegenben is győzni tudtak, majd hazai pályán döntetlent értek el. A fennmaradó három mérkőzésen pedig egy vereség és két győzelem volt az egyenleg, így pillanatnyilag 3-3 győzelem és vereség, 1 döntetlen, valamint az eredményekkel együtt járó 10 bajnoki pont birtokában a 7. pozícióból várják a folytatást. A 12 csapat részvételével zajló MLSZ Országos U16 Alap csoport menetrendjéből még négy mérkőzés maradt ebben az évben, és a neheze talán még ezután jön, hiszen a ZTE, MOL Fehérvár FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, valamint az Illés Akadémia-Haladás csapatai sem tűnnek könnyű ellenfélnek.

Hajrá Lilák!