Egyenleg

A kialakult járvány-helyzet némileg átszabta a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatainak menetrendjét is. Tekintettel arra, hogy az amatőr bajnokságokban – az életbe lépett új szabályozások alapján – elegendő 48 órával a mérkőzés előtt bármelyik csapatnak jeleznie, hogy nem kívánja lejátszani a mérkőzést, így akadémistánk több soron következő mérkőzése is halasztásra került. Ettől függetlenül minden korosztály igyekezett lehetőségeihez és játékosai egészségi állapotának függvényében a lehető legtöbb meccset lejátszani.

A Békés Megyei kvalifikációs bajnokság A-csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Előre II. toronymagasan vezeti a táblázatot. Két mérkőzést kell pótolni, de a 12 győzelemmel eddig százszázalékos a mérleg.

Az U19-esek küzdelmei is idejekorán véget értek 2020-ban, így a Békéscsabának három mérkőzést szükséges átütemeznie, ezzel együtt a táblázat 8. pozícióját foglalja el 3 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség mérleggel.

A leányoknál (U19) két összecsapást kellett jövőre halasztani, így 9 teljesített forduló után a tabella utolsó előtti (7.) helyén állnak 2 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség birtokában. Bár ez az eredmény nem tűnik túl meggyőzőnek, azt tegyük hozzá, hogy az eddigiekhez képes jelentős az előrelépés, hiszen már több pontot is szereztek.

Szintén két összecsapás marad el U17-es csapatunk menetrendjében is, akik a 12 résztvevő közül, a bajnoki táblázat 6. helyét birtokolják 4 győzelemmel, 1 döntetlennel, valamint 4 vereséggel a hátuk mögött.

Ugyancsak két meccs restanciája maradt az U16 Alap csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 SE együttesének, így 9 teljesített felvonás után az 5. helyen állnak (5 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség), a szintén tizenkét szereplős társaságban.

A 16 éven aluli leányok minden őszre tervezett mérkőzésüket lejátszották, ezáltal a tízes csoportjuk hatodik helyét foglalják el (3 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség).

A tizenöt év alattiaknak két összecsapással kevesebbet sikerült eddig teljesíteniük, de a bomba formában szereplő fiatalok még így is az ezüstérmes pozíciót birtokolják figyelemreméltó, százszázalékos mérleggel (8 győzelem).

Az U14-es alakulat szintén kiváló teljesítményt nyújtott még úgyis, hogy a tervezettnél 2 mérkőzéssel kevesebbet tudtak teljesíteni. Egyenlegükkel (7 győzelem és 1 döntetlen) a bronzérmes helyezést foglalják el pillanatnyilag.

A tizenhárom év alattiak eddig két mérkőzésnyi mínuszban vannak, bár ebben a korosztályban talán sikerül még egy fordulót teljesíteni ebben a naptári évben. Ennek ellenére tíz lejátszott mérkőzés után 7 győzelem, 1 döntetlen, valamint 2 vereség szaldóval a riport negyedik helyezését foglalják el.

A legkisebbek (U12) eredménye hasonlóképpen alakul, hiszen az eddig megrendezett 10 találkozó alapján a táblázat negyedik helyén állnak 7 győzelem és 3 vereség egyenleggel úgy, hogy a tervezett mérkőzéseiknél eggyel kevesebbet tudtak lejátszani.