Éremátadó ünnepség

Éremátadó ünnepség a Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC bajnoki mérkőzés félidei szünetében.

A félidei szünetben rövid ünnepséget tartunk, melyen a 2019/2020-as csonka szezon lezárásakor első helyen álló U14-es és U15-ös csapataink tagjai vehetik majd át bajnoki érmeiket. A díjakat legendáink: Kerekes Attila és Mracskó Mihály nyújtják át akadémistáinknak és edzőiknek, akiknek ezúton is szívből gratulálunk!

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia tavalyi U14-es együttese hibátlan mérleggel zárt, 14 mérkőzésből 14 alkalommal győztek, így összesen a lezárásig 42 pontot szereztek. A házi góllövő lista élén Kohut Máté végzett, aki egymaga huszonkétszer vette be az ellenfelek hálóját. A tizenöt év alattiak előző szezonjában akadémiai csapatunk 14 mérkőzésből 13 alkalommal szerezte meg a három pontot és mindössze egyetlen egyszer szenvedett vereséget, így 39 bajnoki ponttal a zsebükben szerezték meg a bajnoki címet. A góllövő lista élén Werle Zalán végzett 26 góllal. Az eredmény önmagért beszél és klubunk méltán lehet büszke fiataljaink teljesítményére, hiszen a jövő bennük van és joggal bízhatunk abban, hogy egy-két éven belül jó néhány játékosunk már a profi ligákban is bemutatkozhat.

Érdemes lesz utánpótlás együtteseinkre is folyamatosan figyelni, hiszen tudják: utánpótlás nélkül nincs első csapat, első csapat nélkül nincs utánpótlás!