Értékes győzelemmel harcol az első helyért az U17-es csapat

UTE–Békéscsaba 1912 Előre SE 0-1 (0-1) 

Az U17-es labdarúgó-bajnokság C csoportjának 6. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata az UTE együtteséhet utazott március 25-én.

Békéscsaba 1912 Előre SE: Tóth, Göblyös, Avramucz, Rostás, Lipcsei, Hőgyes (Molnár), Sirokmán (Szemenyei), Balázs (Jass), Döme, Urbán, Vörös. Csere: Takács, Rózsavölgyi és Kerényi. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán. 

A békéscsabai csapat a hétközi fordulóban pontokat veszített nyíregyházi riválisa ellen, így visszalépett a tabella ötödik helyére, ám az erős mezőnynek hála csupán két pont a hátránya volt az éllovas gárdával szemben. A budapesti együttes győzni tudott a Kecskemét ellen vívott fordulóban, így magabiztosan várhatta Békés vármegyei ellenfelét. 

Dávid Zsolt edző a mérkőzésről elmondta, csapata az első félidőben hatékonyan dolgozott a támadóharmadban. Az együttesnek több labdaszerzése is volt, amikor azonban a labdát nem sikerült elvenni az ellenféltől, a próbálkozásokat szűrte meg kiválóan már riválisa saját térfelén. 

– Egy ilyen labda szerzést követően sikerült előnybe kerülni Hőgyes révén, egy szép átlövés után. A második játékrészben kicsit hátrébb húztuk meg a védelmi vonalat és az ellentámadásokból szerettük volna eredményesek lenni. Két- három komoly sanszunk is volt a mérkőzés lezárására, de ezeket nem sikerült gólra váltani így az utolsó sípszóig feszült volt a találkozó. Fegyelmezetten és zártan védekeztünk csapatszinten és ennek köszönhetően három ponttal távoztunk a fővárosból – sorolta a csapat edzője. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata győzelmével fellépett a tabella a második helyére, így már csak egyetlen pont a hátránya az éllovas együttes mögött. A korosztályos gárda a következő fordulóban hazai pályán fogadja a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia együttesét. 

– Komoly energiákat mozgósítottak a srácok a mai mérkőzésre és tanulva az elkövetett hibákból sokkal nagyobb kontroll alatt sikerült tartani a pálya közepét és a teljesítményre Hőgyes Dávid tette fel a pontot egy szép átlövés találattal. Minden játékos dicséretet érdemel a mai teljesítménye után – értékelt Dávid Zsolt.