Ezüstcipővel nincs lehetetlen

Fradi-játékosok jártak a hallássérült gyerekeknél

Az Ezüstcipő Focisuli megálmodója ismerős lehet a szurkolók előtt: ifjabb Fekete László, korábbi NB I-es játékos édesapja, az Újpesti Dózsa egykori kiválósága, Fekete László 1979-ben második lett az európai góllövőlistán, így Ezüstcipőt nyert – innen a focisuli elnevezése.

Megható pillanatok szemtanúi lehettünk csütörtök délután egy zuglói tanintézményben. Az Ezüstcipő Focisuli hallássérült gyerekeknek tart futballedzéseket, egyéni képzéseket – ezen a délután a Ferencváros két válogatott játékosa, Dibusz Dénes és Botka Endre látogatta meg a srácokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott: közös fotók, aláírások után jöhetett a délután legemlékezetesebb pillanata: a bajnokcsapat két játékosa beszállt focizni a gyerekek közé.

Mindenképpen követendő példaként szolgálhat Vass Dániel, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U11-es csapatának játékosa, aki nagyothalló srácként napról-napra bizonyítja, hogy a sportban nincs lehetetlen. Dániel hatalmas kitartással és emberfeletti munkával a labdarúgásban és az iskolában is egyaránt megállja a helyét, így valódi példaképként szolgálhat a többi fogyatékossággal élő, hallássérült vagy beszédfogyatékos gyermek számára egyaránt.

Hajrá Lilák!

Kapcsolódó hivatkozás:

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/ns-jotekonysag-fradi-jatekosok-jartak-a-hallasserult-gyerekeknel-2890687