Győzelemmel zárta a szezont az U19-es együttes

Békéscsaba 1912 Előre SE–DVTK 1-0 (1-0)  

Az U19-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata DVTK együttesét látta vendégül június 3-án. A korosztályos gárda a szezon utolsó mérkőzését játszotta a 4-as Honvéd utcai komplexumban. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Pavló, Komáromi, Bacsa, Varga (Sztankó), Borbély (Gedó), Kuzma, Csák, Rajsli (Csikós), Marik, Harmati (Pusztai), Mágocsi (Ilyés). Csere: Zábráczki és Szabó. Edző: Marik László.  

A békéscsabai gárda az előző fordulóban döntetlent játszott a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia ellen, míg diósgyőri ellenfele hazai pályán győzte le a MOL Fehérvár FC együttesét. A két rivális áprilisban már találkozott egymással, akkor 5-2-es DVTK győzelem született. 

A hazai gárda kiválóan kezdte a mérkőzést, azonnal magához ragadta a játék irányítását. A hazai szurkolók már a találkozó elején felpattanhattak a székekből, amikor az ötödik percben Marik szép passzát Rasjli juttatta a vendégcsapat hálójába.   

– Ezt követően a vendégek próbáltak támadni, ám a megszerzett labdákból mi vezettünk veszélyes ellentámadásokat, de újabb gólt nem sikerült szereznünk. A második félidőben is hasonló volt a forgatókönyv, de sokkal több nagy helyzettel. A vendégeknek volt egy ziccere, lőttek egy kapufát szabadrúgásból, míg nekünk három ziccerünk volt. Emellett lőttünk egy teljesen szabályos gólt, amit tévesen les címén visszavont a játékvezető és elmaradt két tizenegyes es is a javunkra – ismertette Marik László. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE az U19-es bajnokság B csoportjának hatodik helyén fejezte be a 2020/2023-as szezont. 

– A szezon utolsó mérkőzésére még mindenki összeszedte magát és beleadott mindent. Nagy küzdelem volt a pályán, igaz, hogy a DVTK többet birtokolta a labdát, de nekünk volt több tiszta helyzetünk, így összességében megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok minden játékosomnak és köszönöm a búcsúzóknak az elmúlt éveket – értékelt Marik László.