Felelősségvállalás

Számunkra fontos a felelősségvállalás

Sportolónak lenni többet jelent annál, mint hogy az ember edzésre és mérkőzésekre jár, sajtótájékoztatókon nyilatkozik és pózol a fotóriporterek előtt. A klub számára fontos, hogy visszaadjon a közösségnek, amely hétről hétre figyelemmel követi csapatainkat. Ennek több fontos eleme is van, amely helyenként anyagi, helyenként erkölcsi támogatás formájában jelenik meg.

Példaképek állítása

A Békéscsaba 1912 Előre és Békéscsaba Labdarúgó Akadémia törekszik arra, hogy olyan játékosokat neveljen, akik méltán állíthatók példaképnek a fiatalok elé. Ez azt jelenti, hogy viselkedésükkel és kisugárzásukkal arra kell törekedniük, hogy az büszkeséget okozzon a szülőkben, amikor gyermekük velük szeretnének azonosulni.

Társadalmi kezdeményezések

A klub rendszeresen segít olyan embereken, akik hátrányos helyzetűek. A Békéscsaba 1912 Előre keresi annak a lehetőségét, hogy elsősorban olyan rászorulókat támogasson, akik kötődnek hozzá, de egyes megható vagy megrázó esetek ezen kategórián felül is felkelthetik a figyelmet.

Szakmai események

A játékosok, vezetők lehetőségeikhez mérten jelenlétükkel is támogatnak olyan kezdeményezéseket, amelyre a figyelmet így jobban rá lehet irányítani. Ezek lehetnek iskolai események, városi fesztiválok vagy szakmai rendezvények is.