Bcsla most

Gyorsan és egyszerűen elérheted a legfontosabb, folyamatosan aktualizált információkat, ha az itt (lejjebb) található megfelelő gombokra kattintasz!

 MENETREND – EREDMÉNYEK 2022/2023 SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM 2022/2023 PÁLYARENDSZABÁLYOK  PROSPEKTUS KAPCSOLAT  EDZŐK – MUNKATÁRSAK JELENTKEZÉS

Kiválasztó tornának adott otthont a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

A Békés vármegyei körzetközpontoknak tartott kiválasztó tornát a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia hétfőn, a Kórház utcai stadion centerpályáján. A rendezvény célja, hogy a békéscsabai tehetségközpont szakemberei megtalálják azokat a játékosokat, akik a felfelé áramoltatási rendszer részeként szintet léphetnek, nyártól az Előrébe igazolhatnak – írja a behir.hu.

A teljes linket itt tekintheted meg.

 

Rangadóhoz méltó mérkőzést vívott ellenfelével az U12-es csapat

Békéscsaba 1912 Előre SE–FTC 2-0 (0-1) 

Az U12-es labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata az FTC együttesét látta vendégül június 3-án. A korosztályos gárda a szezon utolsó mérkőzésén a bajnokság egyik legjobb együttesével nézett farkasszemet. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Borzák, Kovács, Papp-Zsolnai, Czifra, Petruzsán, Hornok, Csernyeczki, Vass, Rácz. Csere: Béres Z., Nagy, Béres B., Benyovszki, Szűcs, Benkő, Hoffmann és Belanka. Edző: Hrabovszki Ákos és Hrabovszki Gábor. 

A két rivális a bajnokság során háromszor is szembenézett egymással, a párharcok során mindhárom alkalommal nagyarányú zöld-fehér győzelem született. A soros találkozó igazi derbi hangulatban telt, a szurkolók hangosan biztatták a feleket. 

Hrabovszki Ákos elmondta, az első negyed igencsak kiegyenlített játékot hozott, többet birtokolta a labdát a vendég együttes, de csapatának rendre sikerült a középső harmadban labdát szereznie, melyek után 2-3 helyzetet is sikerült kialakítani. 

– A negyed utolsó percében szögletrúgásunk után sajnos lassan rendeződtünk vissza és ellenfelünk egy mintaszerű kontra után előnybe került. A második és harmadik negyedre rendre sort cseréltünk, mely frissítéseknek köszönhetően többet tudtuk birtokolni a labdát és több pontrúgás végén is veszélyeztetni tudtunk. Ezekben a játékrészekben kifejezetten benne volt a mérkőzésben, hogy egyenlítünk vagy akár több gólt is szerzünk, de sajnos az utolsó pillanatokban rossz döntés hoztunk vagy a vendég kapus védett bravúrral. Az utolsó játékrészre kissé elfáradtunk, így egy-egy ellentámadás erejéig tudtunk kiszabadulni a szorításból – ismertette. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U12-es csapata a 2020/2023-es szezon utolsó mérkőzésén lépett pályára, ahol kiváló hangulatú, izgalmas mérkőzésen sikerült zárni a pontvadászatot. 

– Kifejezetten büszkék lehetünk a csapatra, mivel önmagához képest szinte mindenki extrán teljesített. Külön köszönet a mérkőzésen és az egész szezonon keresztül mutatott sportszerű szurkolásért a szülői közösségnek! Továbbá gratulálunk a mutatott játékhoz és a „virtuális” tabellán elfoglalt első helyezésért a vendég FTC csapatának – értékelt Hrabovszki Ákos. 

 

Nagy párharccal zárta a vetélkedést a bajnokság két élcsapata

Ikarus BSE–Békéscsaba 1912 Előre SE 2-2 (1-0) 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata a labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában az Ikarus BSE együttesének otthonában lépett pályára június 3-án. A korosztályos együttesek a bajnoki szezon utolsó mérkőzésén néztek szembe egymással.

Békéscsaba 1912 Előre SE: Bódán, Anda (Homoki), Avramucz, Göblyös, Tóth D. (Vörös), Molnár, Jass (Giczey), Oláh (Susánszky), Sinka, Kerekes (Komlósi) Tompa. Csere: Tóth P. Edző: Kéri Roland és Fehér Zsolt. 

A lila-fehér együttes az előző fordulóban Kecskeméten gyűjtötte be győzelmét, így már biztos bajnokként várta ellenfelét. A budapesti együttes sokáig vezette a bajnoki tabellát, ám az előző fordulóban idegenben hullajtott pontokat. A két keret nemrég már szembenézett egymással, akkor 3-1-es lila-fehér győzelem született.  

Kéri Roland a mérkőzésről elmondta, kissé felforgatott csapattal utazott az utolsó mérkőzésre, ez pedig kicsit meg is látszott teljesítményen.  

– A tét nélküli könnyed játékot javarészt erőlködés váltotta fel. Az első félidőben pontatlanul és sok technikai hibával játszottunk. Hamar hátrányba kerültünk és a mérkőzésben a kezdeményezés nálunk volt, de az ellenfélnek is volt még két nagy lehetősége – ismertette. 

A vendégcsapat a 70. percben Vörös góljával egyenlítette ki az állást, majd egy újabb hazai találat után Giczey labdája talált ellenfele kapujába, amelynek köszönhetően a csapatok megosztozkodtak a pontokon. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata kilenc győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel a 2022/2023-as szezon aranyérmes helyén fejezte be az U16-os labdarúgó-bajnokság C csoportját. 

– A második félidőben is maradt a hullámzó játék, a mérkőzés azonban magasabb hőfokra és indulatosabbra váltott. Ezeket a helyzeteket is tudni kell kezelni, hiszen ilyen szituációkban sem szabad, hogy a játékos ne a mérkőzéssel foglalkozzon. A legvégén még egy büntetőt is lőhettünk volna. Összességében igazságosnak mondható döntetlen született. A szezonban mutatott játékhoz gratulálok a csapatnak. Sok sikert a folytatásban – értékelt Kéri Roland. 

Győzelemmel zárta a szezont az U19-es együttes

Békéscsaba 1912 Előre SE–DVTK 1-0 (1-0)  

Az U19-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata DVTK együttesét látta vendégül június 3-án. A korosztályos gárda a szezon utolsó mérkőzését játszotta a 4-as Honvéd utcai komplexumban. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Pavló, Komáromi, Bacsa, Varga (Sztankó), Borbély (Gedó), Kuzma, Csák, Rajsli (Csikós), Marik, Harmati (Pusztai), Mágocsi (Ilyés). Csere: Zábráczki és Szabó. Edző: Marik László.  

A békéscsabai gárda az előző fordulóban döntetlent játszott a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia ellen, míg diósgyőri ellenfele hazai pályán győzte le a MOL Fehérvár FC együttesét. A két rivális áprilisban már találkozott egymással, akkor 5-2-es DVTK győzelem született. 

A hazai gárda kiválóan kezdte a mérkőzést, azonnal magához ragadta a játék irányítását. A hazai szurkolók már a találkozó elején felpattanhattak a székekből, amikor az ötödik percben Marik szép passzát Rasjli juttatta a vendégcsapat hálójába.   

– Ezt követően a vendégek próbáltak támadni, ám a megszerzett labdákból mi vezettünk veszélyes ellentámadásokat, de újabb gólt nem sikerült szereznünk. A második félidőben is hasonló volt a forgatókönyv, de sokkal több nagy helyzettel. A vendégeknek volt egy ziccere, lőttek egy kapufát szabadrúgásból, míg nekünk három ziccerünk volt. Emellett lőttünk egy teljesen szabályos gólt, amit tévesen les címén visszavont a játékvezető és elmaradt két tizenegyes es is a javunkra – ismertette Marik László. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE az U19-es bajnokság B csoportjának hatodik helyén fejezte be a 2020/2023-as szezont. 

– A szezon utolsó mérkőzésére még mindenki összeszedte magát és beleadott mindent. Nagy küzdelem volt a pályán, igaz, hogy a DVTK többet birtokolta a labdát, de nekünk volt több tiszta helyzetünk, így összességében megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok minden játékosomnak és köszönöm a búcsúzóknak az elmúlt éveket – értékelt Marik László. 

Gyere ki a meccsre!

A Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos együtteseinek hazai és idegenbeli mérkőzései  

A korosztályos labdarúgó-bajnokságok soros fordulóiban a lila-fehér klub U12-es gárdája az FTC csapatát látja vendégül a 4-as Honvéd utca komplexumban, az U19-es keret a DVTK együttesével néz szembe, az U16-os együttes pedig Budapesten zárja a szezont. 

Békéscsaba 1912 Előre SE U12–FTC június 3., szombat 11 óra UP központ  

Békéscsaba 1912 Előre SE U19–DVTK június 3., szombat 13 óra UP központ 

Békéscsaba 1912 Előre SE U16–Ikarus BSE június 3., szombat 12 óra Ikarus BSE Sporttelep

Békéscsaba Labdarúgó Akadémia – csapatok

Videós anyagunk folytatásában Szekeres Lajos szakmai vezető az akadémia csapatokról beszél.

Bajnokként zárja a szezont az U16-os gárda

KTE LA–Békéscsaba 1912 Előre SE 0-3 (0-1)   

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata a labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában a KTE LA otthonában lépett pályára május 31-én. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Tóth (Bódán), Avramucz, Göblyös, Benyovszki, Molnár, Jass (Kerekes), Oláh (Anda), Vörös, Homoki (Kolarovszki), Giczey (Susánszky), Tompa. Csere: Nagy és Tóth D. Edző: Kéri Roland és Fehér Zsolt.   

A lila-fehér együttes az előző fordulóban hazai pályán győzte le debreceni riválisát, így átvette a bajnoki tabella első helyét ellenfelétől. A békéscsabai együttes a soros fordulóban a KTE LA gárdájához látogatott, ahol már a bajnoki aranyérem megszerzése volt a tét. A két keret nemrég már szembenézett egymással, akkor 8-2-es Békés vármegyei győzelem született. 

Kéri Roland a mérkőzésről elmondta, csapata szétesve kezdte a mérkőzést, a játékrész első felében a hazai gárda nyomás alatt tartotta ellenfelét, így a kapott gól is ott lógott a levegőben.  

– Az első félidő második felében kezdtünk magunkhoz térni, ebben a periódusban több szép akciót is vezettünk, majd Benyovszki révén a vezetést is sikerült megszerezni – ismertette. 

A második játékrész is kissé hasonlóan kezdődött a békéscsabai keret számára, de a hazai gárda nem tudott már kellő nyomást helyezni riválisára. A vendégcsapat átvészelte a nehéz perceket, a félidő hajrája előtt pedig Jass és Vörös góljaival megnyerte a mérkőzést. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata kilencedik győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert riválisa előtt, így a záróforduló eredményétől függetlenül a 2022/2023-as szezon aranyérmes helyén fejezi be az U16-os labdarúgó-bajnokság C csoportját. A korosztályos együttes a második helyen álló Ikarus BSE otthonában zárja a pontvadászatot. 

– Az eredmény láttán talán simának lehet gondolni a mérkőzést, de korántsem volt az. A mérkőzés előtt beszéltük is, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a hazai meccsünk volt. A szerzett gólokon kívül két fordulópontja volt a mérkőzésnek, 0-0-ás állásnál Tóth kapus óriásit védett, majd ezt 1-0-ás vezetésnél megismételte, amely döntően jó irányba segítette a csapatot. Összességében gratulálok a srácoknak. Igazi csapatmunka volt – értékelte Kéri Roland. 

Gyere ki a meccsre!

A Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos együtteseinek hazai és idegenbeli mérkőzései 

A korosztályos labdarúgó-bajnokságok hétközi fordulóiban a lila-fehér klub U12-es és U13-as gárdája az MTK csapatait látja vendégül a 4-as Honvéd utca komplexumban, az U16-os együttes pedig Kecskemétre utazik, hogy bebiztosítsa első helyét a tabellán.  

Békéscsaba 1912 Előre SE U13–MTK május 31., szerda 14 óra UP központ  

Békéscsaba 1912 Előre SE U12–MTK május 31., szerda 14 óra UP központ 

Békéscsaba 1912 Előre SE U16–KTE LA május 31., szerda 15 óra Kecskemét Széktói Stadion 

Szoros mérkőzést játszott az U13-as csapat

Szeged-Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre SE 1-1 

Az U13-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Szeged-Grosics Akadémia együtteséhez utazott május 27-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Belanka, Balla, Laurinyecz, Fülöp, Rotár, Stumpf, Rucz, Bozsányi, Bodnár. Csere: Szöllősi, Lázár, Benyovszki és Szűcs. Edző: Lászik Milán és Dürdő Péter.  

A két rivális háromszor is találkozott már egymással, egy döntetlen mellett egy, szegedi és egy békéscsabai győzelem született. 

Lászik Milán a mérkőzésről elmondta, csapata nem túl nagy iramú mérkőzést vívott riválisával. 

– Többet birtokoltuk a labdát, de az ellenfél egy pontrúgásból gólt szerzett a 17. percben. Sajnos a kapu előtt nem hoztuk jó döntéseket, így nagyon sok helyzetet elpuskáztunk, az ellenfél pedig ellentámadásaiból lezárhatta volna a mérkőzést.  A végén sikerült Stumpf révén egyenlíteni tudtunk, de így is volt több helyzetünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést – ismertette. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE a következő fordulóban az MTK Budapest együttesét látja vendégül a 4-es Honvéd utcai komplexumban. 

– Egy kiélezett szoros mérkőzést játszottunk, a srácok hozzáállásával elégedett vagyok, azonban az éles helyzetekben több vagányság kell – értékelt Lászik Milán. 

Gödöllőn focizott az U8-as csapat

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U8-as csapata a Dunamenti Liga 5. fordulóján vett részt május 27-én. A lila-fehér gárda négy együttessel nézett szembe a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum. 

Lukács László edző elmondta, a torna nem indult jól csapata számára, a 12-kor kezdődő mérkőzésre csak tíz perccel a kezdés előtt ért oda, így nulla labdaérintéssel és bemelegítés nélkül, szinte a buszról leszállva kellett meccset játszania. 

– Ilyen körülmények között vágtunk neki az első meccsünknek, ahol a Budapest Honvéd volt az ellenfél. Az ellenfél technikailag sokkal jobb és magabiztosabb volt, a kapusuk – akiről később kiderült, hogy mezőnyjátékos volt kitűnő lábbal – nagyon jól forgatta a játékot, így szinte mindig létszámfölényben voltak. Ez ellen nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Egy 7-8 perces jó periódusunk volt, ahol szinte végig az ellenfél térfelén folyt a játék, több lehetőségünk is adódott, de kimondottan veszélyes helyzetet nem sikerült kidolgozni. Az ellenfélnek két könnyű gólt is adtunk, jól támadták le a kapusunkat, ebből labdát tudtak szerezni és innen már csak az üres kapuba kellett lőniük a labdát – ismertette. 

A békéscsabai gárda a második mérkőzésen a Kelen SC csapatával találkozott. Mezőnyben hasonló képességű és erejű volt a két csapat, a Kelen játékosai azonban sokkal agresszívabbak és harciasabbak voltak riválisuknál, az ellenfél keretében több extra teljesítmény is volt, míg a lila-fehér gárdában ez elmaradt.  

– A harmadik és a negyedik mérkőzésünk sorrendben a Monor FC és a Barca Academy ellen volt, ezek voltak a legjobb meccseink. Sok helyzetet tudtunk kialakítani, ezeknek viszont csak kis százalékát tudtuk értékesíteni. Mind a két találkozó a mi akaratunk érvényesült, mi domináltunk, itt már a párharcaink nagy százalékát megtudtuk nyerni. Összességében egy nagyon hosszú és nagyon fárasztó napon vagyunk túl, ahol az egyéni extra teljesítmények elmaradtak a várttól. A labdakihozatalaink nem működtek olyan jól, mint az utóbbi tornákon, lassúak és körülményesek voltunk. A labdaszerzéseinkkel ekkora gondok nem voltak, viszont nagyon enerváltak és tompák voltak a gyerekek, ami már a heti edzésmunkában is meglátszott – értékelt Lukács László.