Bcsla most

Gyorsan és egyszerűen elérheted a legfontosabb, folyamatosan aktualizált információkat, ha az itt (lejjebb) található megfelelő gombokra kattintasz!

 MENETREND – EREDMÉNYEK 2022/2023 SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM 2022/2023 PÁLYARENDSZABÁLYOK  PROSPEKTUS KAPCSOLAT  EDZŐK – MUNKATÁRSAK JELENTKEZÉS

Felhívás az internetes vásárlás veszélyeire

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és a Békéscsabai Rendőrkapitányság szeptember 14-én aláírta azt az együttműködési megállapodást, amelynek segítségével a két szervezet közös programokkal, rendezvényekkel és felhívásokkal erősíti a klub társadalmi szerepvállalását és a rendőrség megelőzési tevékenységét. 

Első közös felhívásunkban az online vásárlás veszélyire szeretnénk felhívni a lila-fehér család tagjainak figyelmét!  

Vigyázzunk egymásra, mert Együtt erősebbek vagyunk! 

 

Gyere ki a meccsre! – A Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos együtteseinek hazai mérkőzései        

A Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos labdarúgócsapatai ismét bajnoki találkozókon lépnek pályára, az idegenben szereplő együttesek mellett, az UP Centerben is pályára lépnek a lila-fehér együttesek. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U12-es és U13-as csapatai az Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdáival találkoznak, az U14-es keret a Sajóvölgye Focisuli együttesét látja vendégül, míg az U15-ös gárda az Mátészalkai MTK alakulatával találkozik. A Békéscsaba UFC U14-es csapata a HFC együttesével néz szembe. 

Békéscsaba 1912 Előre SE U12–Szeged-Csanád Grosics szeptember 23., szombat 10 óra  

Békéscsaba 1912 Előre SE U13–Szeged-Csanád Grosics szeptember 23., szombat 10 óra   

Békéscsaba 1912 Előre SE U14–Sajóvölgye Focisuli szeptember 23., szombat 13 óra    

Békéscsaba 1912 Előre SE U15–Mátészalkai MTK szeptember 23., szombat 13 óra 

Békéscsaba UFC U14–HFC szeptember 23., szombat 10 óra

 

A Sporthétfőn megmutatta magát a lila akadémia magunkat!

Az idei második Sporthétfőn a színpadon békéscsabai tánc- és tornacsoportok léptek fel, míg a téren többek között a küzdősportolók és a különböző labdajátékok képviselői mutatkoztak be, de akár lovagolni is lehetett – írja a behir.hu.

A teljes cikket itt tudod megnézni: https://behir.hu/tancbemutatokkal-kuzdosportokkal-es-labdajatekokkal-zajlott-a-sporthetfo

Hazai döntetlennel folytatta az U16-os csapat

Békéscsaba 1912 Előre SE–Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0) 

Az U16-os labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét látta vendégül szeptember 16-án.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Kovács, Lyachó, Egri, Molnár, Kolarovszki (Hoffmann), Szklenár (Földvári-Nagy), Takács, Lázár, Paulik (Sáfián), Bárnai (Aradszki), Oláh (Kolarovszki). Csere: Babecz. Edző: Balog Zsolt. 

A lila-fehér együttes 1-1-es döntetlennel rajtolt a Gyirmót SE Győr otthonába, míg riválisa magabiztosan nyert fővárosi riválisa ellen a nyitó fordulóban. 

A találkozó szoros játékot hozott, mindkét együttes komoly erőket vetett be a játék irányításáért. A gólnélküli első félidő után már pontosabb céloztak a csapatok. A 70. percben Molnár góljával szerzett vezetést a hazai együttes, ám a 82. minutumban a vendégcsapat pontosztozkodásra késztette vendéglátóját. 

– Egy jó iramú mérkőzést játszottunk a Nyíregyháza csapata ellen, ahol mind a két csapat szerette volna megnyerni a mérkőzést. Ehhez meg is voltak a lehetőségek mind a két csapatnak, így talán mondhatom, hogy igazságos döntetlen született. Kicsit csak az bánthat bennünket, hogy nem tudtuk megőrizni az előnyünket a mérkőzés végéig, amibe nagy munkát fektettek a játékosaim. Viszont örültem, hogy végig szervezettek és motiváltak voltunk a találkozón – értékelt Balog Zsolt, a csapat edzője. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata a következő fordulóban a Paksi Futball Club Kft. Otthonában lép pályára. 

A SportHétfőn mutatta meg magát a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

Szeptember 18-án tartotta Békéscsaba városa a nagy hagyományokkal bíró SportHétfő rendezvényprogramját. A megyeszékhely főterén tizenhét egyesület, csapat mutathatta meg magát az érdeklődőknek. Videós anyagunkban megmutatjuk a lila-fehér csapatok közös edzésének néhány pillanatát.

 

Hazai gyepen focizott az U9-es együttes

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U9-es csapata az MLSZ utánpótlás-bajnokságának első fordulóján szerepelt szeptember 17-én. A korosztályos együttes hazai rendezésű tornán mutathatta meg tudását a szurkolóknak. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Babik Zsombor Nimród, Hrabovszki Máté, Mede Marcell, Mochnács Balázs, Sipaki Noel, Szabó Milán Mihály, Szabó Nimród Benjamin, Ursz József, Varga Dániel és Zahorán Balázs. Edző: Lukács László. 

A lila-fehér csapat a Szolnoki MÁV UFC, a Kecskeméti LA és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együtteseivel találkozott. A korosztályos gárdák oda-visszavágó alapon fociztak egymással, így mindenki hat mérkőzésen lépett pályára. 

Lukács László elmondta, a labdakihozatalok rendben voltak, a csapat türelmes volt és jól járatta a labdát, viszont az ellenfél térfelén is dominálnia kell és több gólt kell szereznie. 

– Összességében nagyon jó csapatok ellen tudtunk játszani jó mérkőzéseket, voltak nagyon szép megoldásaink, látjuk, hogy miben kell javulnunk és fejlődnünk, a következő hétvégén szeretnénk előrelépni a játék minden elemében, a fő fókusz a védekezésen lesz – ismertette. 

 

Nem sikerült a hazai párharca az U17-es csapatnak

Békéscsaba 1912 Előre SE–UDSE 0-4 (0-3) 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata a korosztályos labdarúgó-bajnokság második fordulójában az UDSE együttesét fogadta szeptember 16-án.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Antal, Anda, Avramucz, Molnár, Giczey (Bagaméri), Nagy M., Nagy Z. (Gelénesi), Jass (Garamvölgyi), Susánszky (Homoki), Kerekes (Gulácsi), Tompa. Csere: Kovács és Guruczi. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán.

A lila-fehér gárda az első fordulóban döntetlent játszott kecskeméti riválisával, míg soros ellenfele hazai pályán veszített bajnoki pontokat.  

A találkozó nem indult jól a hazai csapatnak, a vendég gárda már a 20. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban is a fővárosi keret irányította a játékot, a 24. minutumban pedig már háromgólos előnyben volt ellenfelével szemben. 

Dávid Zsolt, a csapat edzője elmondta, együttese lassan és pontatlanul futballozott az egész mérkőzésen, az ellenfél pedig ezt könyörtelenül ki is használta.  

– Gyakorlatilag tíz perc alatt sikerült az ellenfélnek eldönteni a párharcot, a mai mérkőzésen pedig nem volt meg bennünk az erő, hogy újra meccsbe hozzuk magunkat. A második félidőt jól kezdtük és sikerült egy büntetőt is kiharcolni. Ekkor volt némi fény az alagút végén, de sajnos ez is kimaradt, így gyakorlatilag a mérkőzés minden fordulópontjából negatívan jöttünk ki, megérdemelt vendég siker született – ismertette. 

A Békéscsaba Előre SE U17-es csapata a folytatásban a Sajóvölgye Focisuli otthonában lép pályára. 

– Sokkal pontosabban és harcosabban kell játszanunk a jövőben, dolgozunk tovább és tanulunk ezekből a hibákból – tette hozzá Dávid Zsolt. 

Gödöllőn veszített pontokat az U14-es együttes

Gödöllői SK–Békéscsaba 1912 Előre SE 3-0 (2-0) 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U14-es csapata a korosztályos bajnokság 3. fordulójában a Gödöllői SK együtteséhez utazott. A lila-fehér együttes két győzelem után érkezett a Pest vármegyei arénába. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Belanka, Balla (Papp-Zsolnai), Benyovszki, Batta (Kőnig), Fülöp, Rotár, Stumpf (Laurinyecz), Rucz (Lázár), Bozsányi, Bodnár, Tóth. Edző: Dürgő Péter. 

Dürgő Péter kerete kiválóan kezdte a bajnokságot, két győzelemmel a zsebében utazott a gödöllői riválisához. A hazai gárda is két győzelemmel rajtolt a bajnokságban, így izgalmas találkozóra volt kilátás. 

Dürgő Péter, a csapat edzője a mérkőzésről elmondta, az első félidőben két gólos hátrányba került a gárda, nem sikerült olyan minőségben a saját játékát játszania, ahogy azt szokta. A második félidő már valamivel pozitívabb volt, de gólt ismét csak az ellenfél tudott szerezni, így megérdemelten nyerte a mérkőzést. 

Bátortalanul játszottunk, nagyon kevés 1 az 1-et vállaltunk fel és a párharcaink nagy részét elvesztettük. Ez egy ilyen nap volt, remélem tanulunk belőle, hogy így nem lehet belemenni egy mérkőzésbe. Szikora Patriknak jobbulást kívánunk és nagyon várjuk vissza – értékelt Dürgő Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U14-es csapata a következő fordulóban a Sajóvölgye Focisulit fogadja szeptember 23-án, a 4-es Honvéd utcai komplexumban. 

A 4-es Honvéd utcai komplexumban lépett pályára az U10-es együttes

A Békéscsaba 1912 Előre SE U10-es csapata az utánpótlás-bajnokságának első fordulójában a 4-es Honvéd utcai komplexumban hazai pályán nézett szembe ellenfeleivel szeptember 17-én. A lila-fehér együttes szolnoki, kecskeméti és szegedi riválisokkal találkozott hazai környezetben. 

A korosztályos lila-fehér gárda a torna folyamán a Szolnoki MÁV UFC, a KTE LA és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együtteseivel találkozott. A keretek oda-visszavágós szabályok szerint játszottak egymással, így minden csapat hat mérkőzést focizott le a békéscsabai gyepen. 

Hrabovszki Ákos, a csapat edzője elmondta, az együttes a forduló folyamán nagy lelkesedéssel játszott, de sajnos egyéni védekezésben és határozottságban elmaradt ellenfeleihez képest.  

– Hiányoltam a srácokból a korábbi mérkőzéseken mutatott vagányságot és kreativitást. Ennek ellenére tetszetős támadásokat vezettünk mind a hat mérkőzésünkön, de a döntő szituációkban rendre rossz döntéseket hoztunk. Pozitívum, hogy az elmúlt időszakban sokat gyakorolt labdakihozatalok igencsak kreatívak és hatékonyak voltak. A várthoz képest elmaradt csapatteljesítmény ellenére, több egyéni teljesítmény a visszavágókra igencsak feljavult. Szeretném továbbá megköszönni a szép számú szülői közösségnek a torna egészén tanúsított sportszerű szurkolását – értékelt Hrabovszki Ákos. 

A Békéscsaba 1912 előre SE U10-es csapata a folytatásban Nyíregyházán lép pályára. 

Hazai fordulóval kezdte a szezont az U11-es csapat

A Békéscsaba 1912 Előre SE U11-es csapata az utánpótlás-bajnokságának első fordulójában hazai pályán fogadta fogadták ellenfeleit szeptember 17-én. A lila-fehér együttes szolnoki, kecskeméti és szegedi riválisokkal találkozott az UP Centerben. 

A békéscsabai korosztályos csapat oda-vissza vágós rendszerben mérkőzött meg ellenfeleivel, azaz a lila-fehér gárdának zsinórban 6 meccsen kellett helyt állnia.  

Szeverényi Péter, a csapat edzője elmondta, az egész tornán voltak jobb és kevésbé jobb teljesítmények és csapat szinten is voltak nagyon jó és kevésbé jó meccsek. 

– A gyerekektől bátor ,határozott és önbizalommal teli játékot kertem és azt hogy az elmúlt 8 hétben tanultakat (amióta a srácokkal foglalkozom )maximálisan törekedjenek vissza adni a pályán . Jó volt látni hogy akar labdakihozatal során, akár a letámadások során is járt az agyuk, próbáltak a legmegfelelőbb döntést hozni néha külső jelre, de nagyon sokszor maguktól döntve – ismertette. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U11-es csapata a folytatásban Nyíregyházán találkozik ellenfeleivel. 

– Nyertünk is, vesztettünk is meccseket de azt gondolom, hogy abszolút pozitív napot zártunk a srácokkal és egy ideális szezonnyitó tornán vagyunk túl . Gratulálok az egész csapatnak – értékelt Szeverényi Péter.