Bcsla most

Gyorsan és egyszerűen elérheted a legfontosabb, folyamatosan aktualizált információkat, ha az itt (lejjebb) található megfelelő gombokra kattintasz!

 MENETREND – EREDMÉNYEK 2022/2023 SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM 2022/2023 PÁLYARENDSZABÁLYOK  PROSPEKTUS KAPCSOLAT  EDZŐK – MUNKATÁRSAK JELENTKEZÉS

Nem bírt az éllovassal az U14-es együttes

Békéscsaba 1912 Előre SE–UTE 5-1 (1-3)  

Az U14-es bajnokság Keleti csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a bajnokság 17. fordulójában az UTE együttesét látta vendégül március 25-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Krasznai (Babecz), Szikora, Kerepeczky, Varga, Győrfi, Paraizs (Szeles), Zsilinszki, Závoda, Molcsán (Nagy), Barta (Boldis), Mezei. Edző: Dürgő Péter és Lászik Milán.   

A békéscsabai gárda az előző fordulóban egy kettős kiállítással nehezített mérkőzésen veszített pontokat egri ellenfelénél, míg az éllovas UTE monori riválisán lépett át hazai pályán. A soros forduló két csapata az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor nagy különbségű újpesti győzelem született. 

Dürgő Péter, az U14-es gárda edzője a mérkőzésről elmondta, a csapat az első félidőben sok hibával játszott, aminek következtében gyorsan hátrányba is került riválisával szemben. 

A vendég együttes hamar megtalálta a fogást a két eltiltott játékosa és edzője nélkül felálló hazai csapaton, így a 17. percben már háromgólos újpesti előnyt írhattak a képzeletbeli eredményjelzőre. A békéscsabai együttes azonban nem tört meg, támadásaiból pedig veszélyeztette is a vendég kaput. Egy találat át is jutott a gólvonalon, ám les miatt a játékvezető érvénytelenítette a szépítő találatot.  A hazai próbálkozásokat a 28. minutumban siker koronázta, Győrfi közelről vágta labdáját az újpesti kapuba. 

A fordulás után agilisabb és magabiztosabb hazai csapatot láthattak a szurkolók, így több esetben is kicsin múlt az újabb békéscsabai gól. Az újpesti gárda a lefújásig kétszer is növelni tudta előnyét, így már tizenhatodik győzelmét könyvelhette el a bajnokságban.  

– Bátor játékot kértem a srácoktól, ebből az első félidőben keveset láttam. A szünet után ezen a téren előre léptünk és összességében egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. A gyakorolt elemekből sokat megtudtunk valósítani ezen a mérkőzésen is, ami nagyon pozitív a fiúk fejlődése szempontjából – értékelte a mérkőzést Dörgő Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U14-es csapata a tabella nyolcadik helyéről utazhat a közvetlen rivális DEAC otthonába. 

Értékes győzelemmel harcol az első helyért az U17-es csapat

UTE–Békéscsaba 1912 Előre SE 0-1 (0-1) 

Az U17-es labdarúgó-bajnokság C csoportjának 6. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata az UTE együtteséhet utazott március 25-én.

Békéscsaba 1912 Előre SE: Tóth, Göblyös, Avramucz, Rostás, Lipcsei, Hőgyes (Molnár), Sirokmán (Szemenyei), Balázs (Jass), Döme, Urbán, Vörös. Csere: Takács, Rózsavölgyi és Kerényi. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán. 

A békéscsabai csapat a hétközi fordulóban pontokat veszített nyíregyházi riválisa ellen, így visszalépett a tabella ötödik helyére, ám az erős mezőnynek hála csupán két pont a hátránya volt az éllovas gárdával szemben. A budapesti együttes győzni tudott a Kecskemét ellen vívott fordulóban, így magabiztosan várhatta Békés vármegyei ellenfelét. 

Dávid Zsolt edző a mérkőzésről elmondta, csapata az első félidőben hatékonyan dolgozott a támadóharmadban. Az együttesnek több labdaszerzése is volt, amikor azonban a labdát nem sikerült elvenni az ellenféltől, a próbálkozásokat szűrte meg kiválóan már riválisa saját térfelén. 

– Egy ilyen labda szerzést követően sikerült előnybe kerülni Hőgyes révén, egy szép átlövés után. A második játékrészben kicsit hátrébb húztuk meg a védelmi vonalat és az ellentámadásokból szerettük volna eredményesek lenni. Két- három komoly sanszunk is volt a mérkőzés lezárására, de ezeket nem sikerült gólra váltani így az utolsó sípszóig feszült volt a találkozó. Fegyelmezetten és zártan védekeztünk csapatszinten és ennek köszönhetően három ponttal távoztunk a fővárosból – sorolta a csapat edzője. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata győzelmével fellépett a tabella a második helyére, így már csak egyetlen pont a hátránya az éllovas együttes mögött. A korosztályos gárda a következő fordulóban hazai pályán fogadja a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia együttesét. 

– Komoly energiákat mozgósítottak a srácok a mai mérkőzésre és tanulva az elkövetett hibákból sokkal nagyobb kontroll alatt sikerült tartani a pálya közepét és a teljesítményre Hőgyes Dávid tette fel a pontot egy szép átlövés találattal. Minden játékos dicséretet érdemel a mai teljesítménye után – értékelt Dávid Zsolt.

A csapategység nyerte az U15-ös mérkőzést

Gödöllői SK–Békéscsaba 1912 Előre SE 2-3 (0-0) 

Az U15-ös labdarúgó-bajnokságban szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE együttese Gödöllői SK otthonában lépett pályára március 25-én. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Kovács, Lyachó, Benyovszki, Kolarovszki Martin (Földvári-Nagy), Kolarovszki Milán, Bárnai, Oláh (Lázár), Komlósi (Paulik), Molnár, Dankó (Hoffmann), Giczey. Csere: Szklenár. Edző: Szeverényi Péter. 

A békéscsabai gárda az előző fordulóban értékes döntetlent vívott az éllovas KTE LA vendégeként, míg soros ellenfele alapos verést kapott a ZTE FC vendégeként. A két rivális az őszi szezonban is szembe nézett egymással, akkor 1-5-ös gödöllői győzelem született. 

Szeverényi Péter edző elmondta, ezúttal is csapata kezdte jobban a mérkőzést, ám még jobb labdabirtoklásának köszönhetően sem tudott helyzetet kialakítani. Hozzátette, a csapatszintű védekezést kiválóan működött, csupán egy-két ki nem kényszerítette hibából adódott vendég lehetőség.  

A felek gólnélküli döntetlennel fordultak a második játékrészre, amely már a félidő elején megélénkült, köszönhetően annak, hogy a 44. percben Komlósi szabadrúgásból megszerezte a vezetést csapatának. A találkozó azonban ismét fordult egyet, a hazai gárda pedig két helyzetet értékesítve az 53. percre átvette a vezetést ellenfelétől. 

Békés vármegyei együttes azonban kiváló csapategységről tett tanúbizonyságot, a lendületet vett békéscsabai gárda az utolsó húsz percben mindent megtett a győzelemért. Az akaraterőt siker koronázta, amikor a vendégcsapat Giczey és Paulik találataival begyűjtötte a győzelemért járó pontokat. 

– Akárcsak az elmúlt mérkőzésen, a mai napon is nagyon sok pozitívum volt a csapat játéka során. Dicsérendő, hogy a srácok nem estek össze a gyors fordítás után. Egytől egyig mindenki alázattal tette a dolgát és emiatt plusz az erős csapategység miatt, ez ma eredményben is megmutatkozott – értélkelt Szeverényi Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U15-ös csapata a Paksi FC Kft. otthonában léphet feljebb a tabellán.

Gyere ki a meccsre!

A Békéscsaba 1912 Előre SE utánpótlás csapatainak hazai mérkőzései:  

Békéscsaba 1912 Előre SE U14–UTE március 25., szombat 12 óra UP Központ 

Békéscsaba 1912 Előre SE U13–Vasas Kubala Akadémia március 26., vasárnap 12 óra UP Központ  

Békéscsaba 1912 Előre SE–Vasas Kubala Akadémia U12 március 26., vasárnap 12 óra UP Központ  

Békéscsaba 1912 Előre SE–Mórahalom VSE Leány U16 március 26., vasárnap 14 óra UP Központ  

Kevés hiányzott az U19-es csapat sikeréhez

MOL Fehérvár FC–Békéscsaba 1912 Előre SE 2-1 (2-1) 

Az U19-es labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a MOL Fehérvár FC otthonában lépett pályára március 22-én. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Zábráczki, Komáromi (Mladonyiczki), Rostás (Szabó), Varga, Borbély, Orvos, Gedó (Ilyés), Csák, Csikós (Marik), Harmati (Werle) és Bíró. Csere: Pavló. Edző: Marik László. 

A békéscsabai együttes a tabella alsó harmadából érkezett a találkozóra, míg ellenfele a mezőny középcsapatként várta ellenfelét. A két gárda korábban is szembenézett egymással, akkor fehérvári győzelem született. 

Marik László edző a mérkőzésről elmondta, csapata kezdte jobban a találkozót, az első percben büntetőből meg is szerezte a vezetést riválisával szemben. A folytatásban is a békéscsabai gárda irányította a játékot, ám kényszerű csere után a fehérvári alakulat fokozatosa átvette a karmesteri pálcát ellenfelétől.  A folytatásban azonban felélénkült a hazai szurkolók hangja, a nyíregyházi gárda két vendég hibát büntetett góllal, majd Zábráczki kapus védett ki egy hazai tizenegyest.

A második félidőben a cserék után Marik László együttese teljesen átvette az irányítást, nagy fölénybe került riválisával szemben, ezzel együtt pedig sorra dolgozta ki a helyzeteket. A vendég gárda azonban nem tudta kihasználni lehetőségeit, a tíz emberrel védekező hazai csapat pedig a lefújásig meg tudta őrizni egygólos előnyét.  

– Az első félidő második felében nagyon sokat hibáztunk, amit a Mol Fehérvár meg is büntetett. A második félidőben a változtatások után meg kellett volna fordítanunk az eredményt, de hiába játszottunk óriási fölényben, sorra kihagytuk a helyzeteinket – értékelt Marik László. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U19-es csapata a folytatásban a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia együttesét látja vendégül a 4-es Honvéd utcai komplexumban. 

Az utolsó negyedórában fordult meg az U17-es derbi

Békéscsaba 1912 Előre SE–Nyíregyházi Spartacus FC 1-2 (1-0) 

Az U17-es labdarúgó-bajnokság C csoportjának hétközi fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Nyíregyházi Spartacus FC együttesét fogadta a 4-es Honvéd utcai komplexumban. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Takács, Nagy, Avramucz, Lipcsei, Hőgyes (Vörös), Sirokmán, Balázs (Oláh), Döme (Sztankó), Szemenyei, (Rózsavölgyi), Urbán és Kurai. Csere: Tóth és Mihály. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán.  

A hazai csapat a tabella harmadik helyéről várta a mezőny alsó harmadából érkező riválisát. A két együttes fontos párbajra készült egymással, hiszen egy békéscsabai győzelem esetén a hazai gárda elfoglalhatta volna a bajnoki tabella első helyét.  

Dávid Zsolt edző elmondta, a korosztályos gárda komolyan vette a találkozót, ennek megfelelően az első félidőben irányítani tudta a játékot, több ígéretes támadást is kidolgozott a nyíregyházi kapu előtt. 

A futószalagon érkező békéscsabai támadások a 30. percben érettek góllá, amikor Sirokmán Dominik látványos megoldással juttatta a labdát a gólvonalon túlra. A házigazda együttes a folytatásban is irányította a játékot, a vendégcsapat azonban több alkalommal is válaszolni tudott a lehetőségekre. 

– Ebben az időszakban több ígéretes támadásunk is volt, de az utolsó átadások, döntések nem sikerültek jól. Ha legalább még egy helyzetet gólra tudtunk volna váltani, véleményem szerint le is zártuk volna a mérkőzést – ismertette Dávid Zsolt. 

A második félidőben a komoly menetelésben járó csapat tagjain a fáradtság mutatkoztak, emiatt pedig középpályán nem volt elég hatékonyak a védekezésben, a védelem sem tudta ezt a plusz terhet elviselni. A kihagyó figyelmet az agilisan focizó nyíregyházi együttes jól használta ki, a 77. percben és a 86. minutumban lőtt góljaival pedig negyedóra alatt eldöntötte a három pont sorsát.  

– A második félidő közepére elfáradtak a srácok, így a pálya közepén elvesztettük az irányítást, amit az ellenfél meg is büntetett az utolsó negyedórában. Sokat tanultunk ebből a találkozóból és a jövőben ezeket a tapasztalatokat használni fogjuk. Izgalmas bajnokság van kialakulóban, gyakorlatilag egyforma játékerőt képviselő csapatok küzdenek egymással. A sűrű program miatt szombaton már itt is a javítási lehetőség – nyilatkozta Dávid Zsolt. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata visszaesett a tabella ötödik helyére, ám csupán két pont a hátránya az éllovas gárdával szemben. Dávid Zsolt és Szenti Zoltán együttese a következő fordulóban UTE korosztályos alakulata ellen javíthat mérlegén. 

Az élre léphet ma az U17-es csapatunk

Az U17-es labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE együttese a Nyíregyházi Spartacus FC gárdáját látja vendégül március 22-én. 

A hazai csapat a tabella harmadik helyéről várja a mezőny alsó harmadából érkező riválisát. A két együttes fontos párbajt vív egymással, hiszen egy békéscsabai győzelem esetén a Dávid Zsolt vezette gárda felléphet a bajnoki tabella első helyére. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata 13 órakor lép pályára a 4-es honvéd utcai otthonában. 

 

Értékes U15-ös döntetlen az éllovas ellen

KTE LA–Békéscsaba 1912 Előre SE 1-1 (0-1) 

Az U15-ös labdarúgó-bajnokságban szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE együttese a listavezető KTE LA otthonában lépett pályára. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Kovács, Benyovszki, Kolarovszki Martin, Kolarovszki Milán, Bárnai (Szklenár), Takács, Lázár, Paulik, Komlósi (Hoffmann), Molnár (Földvári-Nagy) és Dankó. Edző: Szeverényi Péter. 

Szeverényi Péter elmondta, a tabella nyolcadik helyén álló békéscsabai gárda az első félidőben magabiztosan, nagy önbizalommal játszott a listavezető ellen. A lila-fehér együttes rendre jól hozta ki a labdát, viszont a támadó harmadban nem hozott jó döntéseket. A 14.percben mégis a vendégcsapat szerzett vezetést, amikor Benyovszki Ádám talált a hazai kapuba. Pát perccel később a kecskeméti szurkolók örülhettek, így döntetlennel mehetett tovább a párbaj. 

A második félidőben a Kecskemét birtokolta többet a labdát, de ennek ellenére sem tudtak helyzeteket kialakítani, leginkább pontrúgásokból veszélyeztették a Békés vármegyei rivális kapuját. A békéscsabai együttes kontrajátékból veszélyeztette a kecskeméti kaput, az utolsó másodpercekben akár a győzelmet jelentő gólt is is megszerezhette volna. 

– A sok hiányzónk ellenére jól nézet ki a csapat, teljesen egyenrangú partnere voltunk az ellenfélnek, a végén még a győzelemre is volt esélyünk. Azt gondolom, az eredmény igazságos. Az egész csapat dicséretet érdemel – értékelt Szeverényi Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U15-ös csapata a Gödöllői SK otthonában léphet feljebb a tabellán. 

Izgalmas csatában döntetlenezett az U16-es gárda

Békéscsaba 1912 Előre SE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (0-1) 

Az U16-os labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét látta vendégül.

 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Tót, Anda, Göblyös, Sinka (Homoki), Molnár, Giczey (Tóth), Nagy, Oláh, Avramucz, Kerekes (szabó), Tompa. Edző: Kéri Roland és Fehér Zsolt. 

A hazai gárda az előző fordulóban presztízsgyőzelmet aratott a listavezető ellen, amellyel a tabella második helyéről várhatta a dobogó harmadik fokáról érkező ellenfelét. 

Kéri Roland edző elmondta, az első játékrészben ki-ki mérkőzés alakult ki s két rivális között, ahol közel azonos mértékben veszélyeztették a kaput a csapatok. A félidő lefújása előtt a vendégcsapat talált fogást a békéscsabai együttesen, így az első az első igazán nagy helyzetét értékesítve megszerezte a vezetést. 

A hazai gárda azonban nem adta fel, bár a második félidőben inkább a vendégcsapat dominálta a játékot. A hatalmas akarattal küzdő Békés vármegyei együttest még a kiállítás sem tudta megtörni, a 93. percben Avramucz révén kiegyenlítette a találkozó állását. 

– Jobb első félidőt és döcögősebb második játékrészt láttunk. Hasznos mérkőzés volt, ahol nagy nyomás volt a csapatunkon, melyet több alkalommal nem viseltünk jól. Összességében nagy akarással értékes pontszerzést hajtottunk végre – értékelt Kéri Roland. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata döntetlenje ellenére maradt a tabella második helyén, a következő fordulóban pedig a frissen a dobogóra fellépett KTE LA otthonában lép pályára. 

A kiállítások megpecsételték az U14-es gárda sorsát

Egri Labdarúgó SK– Békéscsaba 1912 Előre SE 3-1 (0-1) 

Az U14-es bajnokság Keleti csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a bajnokság 16. fordulójában az Eger LSK otthonában lépett pályára. 

Békéscsaba 1912 Előre SE: Hunyadi, Boldis (Paraizs), Mezei (Krasznai), Varga, Nagy (Barta), Zsilinszki, Závoda, Molcsán (Berki), Győrfi, Szikora és Keepeczky. Csere: Babecz. Edző: Dürgő Péter és Lászik Milán. 

A Békés vármegyei klub korosztályos együttese kiválóan kezdte a tavaszi szezont, a Sajóvölgye Focisulit 2-4-es arányban győzte le, majd hazai pályán lépett át mezőkövesdi riválisán 5-1-es eredménnyel. A házigazda egri gárda egy győzelem és egy vereség után a mezőny alsó harmadából várta riválisát. 

Dürgő Péter edző elmondta, a békéscsabai alakulat a mérkőzés első félidejében nagy fölényben játszott, a 39. percben a vezetést sikerült is megszereznie. A hazai gárda kontrákból vezetett támadásokat a vendég kapura, még egy büntetőt is rúghattak, ám minden igyekezetük ellenére békéscsabai vezetéssel mehettek pihenőre a felek. 

A második félidő elején hideg zuhanyként érte a vendégcsapatot Varga Viktor kiállítása, azemberelőnybe kerülő hazai csapat három perccel később ki is egyenlítette a találkozó állását. A megfogyatkozott viharsarki együttes a nehézségek ellenére is kiválóan állta a sarat, a 61. minutumban azonban már az egri riválisnál volt az előny. 2-1. 

Nyolc perccel később ismét villant a piroslap a játékvezető kezében, amikor ismét egy lila-fehér játékos jutott a kiállítás sorsára. A kettős emberelőnyben játszó vendéglátó gárda tíz perc múlva megszerezte harmadik gólját, amellyel el is döntötte a három pont sorsát. 

– Az első félidőben, bár nem játszottunk jól, de kontrolláltuk a mérkőzést, sokat birtokoltuk a labdát és helyzeteket is sikerült kialakítanunk a visszahúzódó ellenféllel szemben. A második félidőt nehéz értékelni, mi sose voltunk egy durva, tiszteletlen csapat, sárga lapot is alig kapunk, azt hiszem ezen a mérkőzésen se szolgáltunk rá – értékelt Dürgő Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U14-es csapata a tabella nyolcadik helyéről várja az éllovas UTE elleni hazai fordulót.