Nagy párharccal zárta a vetélkedést a bajnokság két élcsapata

Ikarus BSE–Békéscsaba 1912 Előre SE 2-2 (1-0) 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata a labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában az Ikarus BSE együttesének otthonában lépett pályára június 3-án. A korosztályos együttesek a bajnoki szezon utolsó mérkőzésén néztek szembe egymással.

Békéscsaba 1912 Előre SE: Bódán, Anda (Homoki), Avramucz, Göblyös, Tóth D. (Vörös), Molnár, Jass (Giczey), Oláh (Susánszky), Sinka, Kerekes (Komlósi) Tompa. Csere: Tóth P. Edző: Kéri Roland és Fehér Zsolt. 

A lila-fehér együttes az előző fordulóban Kecskeméten gyűjtötte be győzelmét, így már biztos bajnokként várta ellenfelét. A budapesti együttes sokáig vezette a bajnoki tabellát, ám az előző fordulóban idegenben hullajtott pontokat. A két keret nemrég már szembenézett egymással, akkor 3-1-es lila-fehér győzelem született.  

Kéri Roland a mérkőzésről elmondta, kissé felforgatott csapattal utazott az utolsó mérkőzésre, ez pedig kicsit meg is látszott teljesítményen.  

– A tét nélküli könnyed játékot javarészt erőlködés váltotta fel. Az első félidőben pontatlanul és sok technikai hibával játszottunk. Hamar hátrányba kerültünk és a mérkőzésben a kezdeményezés nálunk volt, de az ellenfélnek is volt még két nagy lehetősége – ismertette. 

A vendégcsapat a 70. percben Vörös góljával egyenlítette ki az állást, majd egy újabb hazai találat után Giczey labdája talált ellenfele kapujába, amelynek köszönhetően a csapatok megosztozkodtak a pontokon. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata kilenc győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel a 2022/2023-as szezon aranyérmes helyén fejezte be az U16-os labdarúgó-bajnokság C csoportját. 

– A második félidőben is maradt a hullámzó játék, a mérkőzés azonban magasabb hőfokra és indulatosabbra váltott. Ezeket a helyzeteket is tudni kell kezelni, hiszen ilyen szituációkban sem szabad, hogy a játékos ne a mérkőzéssel foglalkozzon. A legvégén még egy büntetőt is lőhettünk volna. Összességében igazságosnak mondható döntetlen született. A szezonban mutatott játékhoz gratulálok a csapatnak. Sok sikert a folytatásban – értékelt Kéri Roland.