Nem sikerült a hazai párharca az U17-es csapatnak

Békéscsaba 1912 Előre SE–UDSE 0-4 (0-3) 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata a korosztályos labdarúgó-bajnokság második fordulójában az UDSE együttesét fogadta szeptember 16-án.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Antal, Anda, Avramucz, Molnár, Giczey (Bagaméri), Nagy M., Nagy Z. (Gelénesi), Jass (Garamvölgyi), Susánszky (Homoki), Kerekes (Gulácsi), Tompa. Csere: Kovács és Guruczi. Edző: Dávid Zsolt és Szenti Zoltán.

A lila-fehér gárda az első fordulóban döntetlent játszott kecskeméti riválisával, míg soros ellenfele hazai pályán veszített bajnoki pontokat.  

A találkozó nem indult jól a hazai csapatnak, a vendég gárda már a 20. percben megszerezte a vezetést. A folytatásban is a fővárosi keret irányította a játékot, a 24. minutumban pedig már háromgólos előnyben volt ellenfelével szemben. 

Dávid Zsolt, a csapat edzője elmondta, együttese lassan és pontatlanul futballozott az egész mérkőzésen, az ellenfél pedig ezt könyörtelenül ki is használta.  

– Gyakorlatilag tíz perc alatt sikerült az ellenfélnek eldönteni a párharcot, a mai mérkőzésen pedig nem volt meg bennünk az erő, hogy újra meccsbe hozzuk magunkat. A második félidőt jól kezdtük és sikerült egy büntetőt is kiharcolni. Ekkor volt némi fény az alagút végén, de sajnos ez is kimaradt, így gyakorlatilag a mérkőzés minden fordulópontjából negatívan jöttünk ki, megérdemelt vendég siker született – ismertette. 

A Békéscsaba Előre SE U17-es csapata a folytatásban a Sajóvölgye Focisuli otthonában lép pályára. 

– Sokkal pontosabban és harcosabban kell játszanunk a jövőben, dolgozunk tovább és tanulunk ezekből a hibákból – tette hozzá Dávid Zsolt.