Tökéletes hétvége az utánpótlásban

Augusztus végén megkezdődtek a bajnokságok a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapatai számára is, így a legkisebbektől (U8) kezdve, a legnagyobb (U19) korosztályig minden korcsoportban ismét zajlanak az események. A gyermekek számára újra elindultak a Bozsik- illetve Interliga tornák, ahol úgynevezett körzeti alaptornákon és Grassroots Fesztiválokon mérhetik versenyezhetnek.

A 2021. szeptember 17-19-i hétvégét akadémistáink százszázalékos mérleggel zárták, így a jó idénykezdést, príma folytatás követte. Az elmúlt idényben bajnokságot nyert U15-ös korosztályban, négy forduló után, meggyőző és hibátlan mérleggel a Békéscsaba 1912 Előre SE vezeti a bajnoki táblázatot. Legutóbb a BVSC Zugló csapatát fektették két vállra és a 7-0 arányú győzelem mindenképpen jó alap lehet a folytatásra. A tizenkét év alattiak korcsoportjában, a halasztások miatt nehezebben indult az idény, de az elmúlt hétvégi győzelem (Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre SE 0-3) mindenképpen biztató előjel a nagyszerű folytatásra. Az MLSZ Országos U13 Dél-Keleti csoportjában szereplő akadémiai együttesünk harmadik fordulóban mutatott teljesítménye (Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre SE 3-4) ugyancsak megsüvegelendő, hiszen harcosságuknak és kitartásuknak köszönhetően nekik is az egyik legfőbb riválist sikerült legyőzni. A legidősebb (U19) korosztály szintén Szegedre utazott, ahol végig uralva a mérkőzést, abszolút megérdemelt 1-3 arányú győzelmet szereztek, így négy forduló után, az igen veretes mezőnyben sikerült egy pozíciót javítani a táblázaton. A pontot Leány U19-es csapatunk tette fel az íre az elmúlt hétvégén, hiszen a mezőkövesdi hölgyeket a kiütésnél is súlyosabb, 19-0-ás végeredménnyel küldték haza.

Összességében elmondható, hogy minden korosztályban továbbra is igen komoly és felelősségteljes munka folyik, nagyszerű és színvonalas bajnokságokban, kiváló ellenfelek ellen fejlődhetnek csapataink. A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia edzései – a jelenleg érvényben lévő egészségügyi protokoll miatt – a közönség számára nem látogathatók, az utánpótlás mérkőzések pedig – a hatályban lévő rendeletek szerint – kizárólag védettségi igazolvánnyal tekinthetők meg.

Hajrá Lilák!