Az élvonalbeli Celjét búcsúztatta a szlovén kupában a békéscsabai nevelésű Dávid Zoltánt is foglalkoztató NK Nafta 1903

Kép: Dávid Zoltán

A Szlovén Labdarúgó Kupa legjobb harminckét csapata között az NK Nafta 1903 az NK Celje együttesével nézett szembe, ahol a másodosztályú lendvai klub 1-1-es eredmény után büntetőkkel búcsúztatta élvonalbeli riválisát. A sikerben részt vállalt a csapat Békéscsabáról indult tehetsége, Dávid Zoltán Gergő is. 

A fiatal játékos a megyeszékhelyen kezdte a labdarúgást, 8 évesen került a Békéscsaba UFC-hez, ezután pedig a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia játékosa lett. Tehetsége korán megmutatkozott, ezért már 15 évesen a felnőtt csapattal edzett, 16 éves születésnapja után két nappal pedig be is mutatkozott be az NB II-es bajnokságban. Zoli 2020. júniusáig maradt a lila-fehér gárda kötelékében, ahonnan először Kazincbarcikára igazolt, majd a PMFC játékosa lett. 

Kép: Dávid Zoltán - Zoli a kupameccsen is kivette részét a sikerből

Az egykori akadémista játékos 2021-ben tette át székhelyét a lendvai egyesülethez, ahol gyorsan beilleszkedett. A magyar tulajdonú NK Nafta 1903 (teljes nevén Nogometni klub Nafta 1903) a zalaegerszegi ZTE fiókcsapata, amelynek jelenlegi vezetőedzője Bozsik József, az egykori Aranycsapatban futballozó játékos unokája. A klub új trénerével kiváló bajnoki szezont fut, a gárda az őszi idényt szlovén másodosztályú bajnokság első helyén zárta.  

Dávid Zoltán, a Békéscsaba UFC nevelése, a Békéscsaba Előre 1912 egykori játékosa az NK Celje elleni sikerből is kivette a részét, a győzelem után pedig csapatával magabiztosan várhatja a kupasorozat nyolcaddöntőjének sorsolását.