Értékes pontokkal utazott haza Újpestről az U17-es együttes

Az U17-es labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE korosztályos együttes az Újpest FC vendégeként lépett pályára december 2-án. A lila-fehér gárda megérdemelten hozta haza a győzelemért járó pontokat. 

Dávid Zsolt a mérkőzésről elmondta, fontos mérkőzés volt ez csapata számára, ennek megfelelően kerete jól is kezdte a találkozót.  

– Több sikeres labdaszerzési kísérletünk is volt az ellenfél térfelén, de az utolsó vagy az utolsó előtti passzaink pontatlanok volta, így komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtunk kialakítani. Egy pontrúgás után előnybe kerültünk Sinka Dani fejes góljával, a folytatásban pedig magabiztosabban futballoztunk és a mi akaratunk érvényesült a pályán. 

A lila-fehér gárda a második játékrész elején le is zárhatta volna a mérkőzést, de egy gólt les címén érvénytelenített a játékvezető, egy lehetőség pedig kimaradt egy kapussal szembeni szituációban. 

– Nagyot fordult a mérkőzés képe amikor egy szögletvariációt túlbonyolítottunk így az ellenfél labdát szerzett és le is kontrázott bennünket, aminek a végén büntetőből egyenlíteni tudtak. A kezdeti sokk után viszont nagyon jó 15 percet produkáltak a srácok, és emberhátrányban is fölényt alakítottunk ki majd Jass Nándi lekészítéséből Molnár Márkó volt eredményes, amivel újra előnybe kerültünk. A mérkőzés végéig nagyon vigyáztunk a megszerzett előnyre, és így értékes három pontot hoztunk haza – ismertette a csapat edzője. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata egy almaradt mérkőzés pótlásával zárja az évet, ahol a PMFC együttese érkezik a 4-es Honvéd utcai komplexumba. 

– A játék nem volt az igazi, de a csapatszellem ma átsegített bennünket a nehézségeken. Gratulálok a srácoknak, fontos három pontot sikerült begyűjtenünk – nyilatkozta Dávid Zsolt.