Hazai döntetlennel folytatta az U16-os csapat

Békéscsaba 1912 Előre SE–Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0) 

Az U16-os labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét látta vendégül szeptember 16-án.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Kovács, Lyachó, Egri, Molnár, Kolarovszki (Hoffmann), Szklenár (Földvári-Nagy), Takács, Lázár, Paulik (Sáfián), Bárnai (Aradszki), Oláh (Kolarovszki). Csere: Babecz. Edző: Balog Zsolt. 

A lila-fehér együttes 1-1-es döntetlennel rajtolt a Gyirmót SE Győr otthonába, míg riválisa magabiztosan nyert fővárosi riválisa ellen a nyitó fordulóban. 

A találkozó szoros játékot hozott, mindkét együttes komoly erőket vetett be a játék irányításáért. A gólnélküli első félidő után már pontosabb céloztak a csapatok. A 70. percben Molnár góljával szerzett vezetést a hazai együttes, ám a 82. minutumban a vendégcsapat pontosztozkodásra késztette vendéglátóját. 

– Egy jó iramú mérkőzést játszottunk a Nyíregyháza csapata ellen, ahol mind a két csapat szerette volna megnyerni a mérkőzést. Ehhez meg is voltak a lehetőségek mind a két csapatnak, így talán mondhatom, hogy igazságos döntetlen született. Kicsit csak az bánthat bennünket, hogy nem tudtuk megőrizni az előnyünket a mérkőzés végéig, amibe nagy munkát fektettek a játékosaim. Viszont örültem, hogy végig szervezettek és motiváltak voltunk a találkozón – értékelt Balog Zsolt, a csapat edzője. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U16-os csapata a következő fordulóban a Paksi Futball Club Kft. Otthonában lép pályára.