Könyvbemutató

Érdekes és izgalmas könyvbemutatóval egybekötött dedikálásra invitáljuk közönségünket és az érdeklődőket!

December 17-én (kedd) 13:00 órától Békéscsabán, a Csaba Centerben (Információs Pultnál) találkozhatnak Erdős Pállal és Székely Árpáddal, “A Tiszák Titkai I.” című könyv szerzőivel, akik a helyszínen dedikálják szerzeményüket. Az eseményen Uram János és Ilyés Tamás játékosaink is részt vesznek, így a nagyérdemű velük is találkozhat.

A kapcsolódási pont is egyszerű, hiszen a szerző és játékosaink is geszti származásúak, csakúgy mint a könyvben feldolgozott Tisza család. A könyv alcíme: “Egy család, amely két miniszterelnököt adott az országnak” is jelzi, hogy a Tisza család igen jelentős helyet tölt be Magyarország történelmében. A huszonöt év munkájával megalkotott mű mecénása többségi tulajdonosunk Barkász Sándor volt, aki a könyv megjelenéséhez is nagyban hozzájárult.

Részlet az előszóból:

“A borosjenői Tisza család 1760-ban kapta – más elvesztett birtokai helyett – kárpótlásként a Geszten és környékén lévő birtokokat. A család folyamatosan foglalta el helyét, először a vármegyei, majd az országos politikában. Az első legmagasabb funkciót betöltő tagja Tisza Kálmán volt, aki 15 évig töltötte be a miniszterelnöki tisztséget.

Geszten az emberek (volt cselédjei és hozzátartozóik, azoknak leszármazottjai) nagyon jó véleménnyel voltak róla. Ez késztette Erdős Pált arra, hogy geszti emberként jobban megismerje. Fáradtságot nem kímélve a számítógép jóvoltából elkezdte kutatni a Tisza család életét és tevékenységeiket.”