Nem bírt az éllovassal az U14-es együttes

Békéscsaba 1912 Előre SE–UTE 5-1 (1-3)  

Az U14-es bajnokság Keleti csoportjában szereplő Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a bajnokság 17. fordulójában az UTE együttesét látta vendégül március 25-én.  

Békéscsaba 1912 Előre SE: Krasznai (Babecz), Szikora, Kerepeczky, Varga, Győrfi, Paraizs (Szeles), Zsilinszki, Závoda, Molcsán (Nagy), Barta (Boldis), Mezei. Edző: Dürgő Péter és Lászik Milán.   

A békéscsabai gárda az előző fordulóban egy kettős kiállítással nehezített mérkőzésen veszített pontokat egri ellenfelénél, míg az éllovas UTE monori riválisán lépett át hazai pályán. A soros forduló két csapata az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor nagy különbségű újpesti győzelem született. 

Dürgő Péter, az U14-es gárda edzője a mérkőzésről elmondta, a csapat az első félidőben sok hibával játszott, aminek következtében gyorsan hátrányba is került riválisával szemben. 

A vendég együttes hamar megtalálta a fogást a két eltiltott játékosa és edzője nélkül felálló hazai csapaton, így a 17. percben már háromgólos újpesti előnyt írhattak a képzeletbeli eredményjelzőre. A békéscsabai együttes azonban nem tört meg, támadásaiból pedig veszélyeztette is a vendég kaput. Egy találat át is jutott a gólvonalon, ám les miatt a játékvezető érvénytelenítette a szépítő találatot.  A hazai próbálkozásokat a 28. minutumban siker koronázta, Győrfi közelről vágta labdáját az újpesti kapuba. 

A fordulás után agilisabb és magabiztosabb hazai csapatot láthattak a szurkolók, így több esetben is kicsin múlt az újabb békéscsabai gól. Az újpesti gárda a lefújásig kétszer is növelni tudta előnyét, így már tizenhatodik győzelmét könyvelhette el a bajnokságban.  

– Bátor játékot kértem a srácoktól, ebből az első félidőben keveset láttam. A szünet után ezen a téren előre léptünk és összességében egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. A gyakorolt elemekből sokat megtudtunk valósítani ezen a mérkőzésen is, ami nagyon pozitív a fiúk fejlődése szempontjából – értékelte a mérkőzést Dörgő Péter. 

A Békéscsaba 1912 Előre SE U14-es csapata a tabella nyolcadik helyéről utazhat a közvetlen rivális DEAC otthonába.