Pont nélkül maradtak az akadémisták

Hétvégén országos szinten is megkezdődtek a küzdelmek a különböző korosztályos labdarúgó-bajnokságokban. A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19-es, U17-es és U16-os alakulatai változatlanul a II. osztályban szerepelnek.

A szezonnyitó hétvége nem feltétlenül a viharsarkiak elképzelései szerint alakult, hiszen mindhárom csapatuk pont nélkül maradt az erős utánpótlásbázissal rendelkező Vasas Kubala Akadémiával szemben. A legidősebbek idehaza fogadták a fővárosiakat, de az első negyedórában bekapott gyors gólt nem sikerült egalizálniuk. Az ifjabbaknak Angyalföldön volt jelenésük, de ők sem jártak nagyobb szerencsével: a 17 éveseknek volt sanszuk a pontszerzésre, de meggyűlt a bajuk a helyzetkihasználással, a 16 esztendős alakulat sorsa viszont idő előtt eldőlt.

Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19 – Vasas Kubala Akadémia U19 0-1 (0-1)
Gólszerző: Tóth D. (14.).

Szekeres Lajos: – Várakozással tekintettem a mérkőzés elé, nemrég vettem át a csapatot. Hathetes felkészülésen vagyunk túl, még egy kicsit keressük a helyünket. Az a fő cél, hogy ezek a gyerekek, akik a felnőtt futball határán vannak, játéklehetőséghez jussanak és eközben próbáljuk őket segíteni ebben az átmeneti időszakban, hogy miként hozzák ki magukból a legjobbat.

Vasas Kubala Akadémia U17–Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U17 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Józsa (19.), Varga D. (37.), ill. Papp Sz. (28.).

Vasas Kubala Akadémia U16–Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U16 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Lakatos (13.), Puskás (36.), Kincses (58.).