Grassroots szakmai nap

A Békés megyei körzetközpontok edzői számára tartott újabb továbbképzést a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia tehetségpont szakmai koordinátora 2022. november 23-án. A trénerek egy színvonalas bemutató edzéssel, valamint szakmai előadás meghallgatásával szélesíthették látókörüket az eseményen.

A szakmai nap részeként a Kórház utcai Stadion műfüves pályáján rúghatták a labdát az U11-es korosztály legjobb megyei növendékei. A körzetközpontok válogatott játékosai, azaz a Békéscsaba UFC, az Orosháza OMTK-ULE 1913, a Gyulasport, valamint a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia fiataljai vettek részt az edzésen.

Ezen a napon a technikai elemek oktatása került előtérbe, amely mindig kulcskérdés az edzői munkában. A Magyar Labdarúgó Szövetség másfél évvel ezelőtt indította el új utánpótlás-képző rendszerét, amelyben az összes Békés megyei egyesület különböző szintekre bontva dolgozik együtt a gyermekekért. Minden megyében egy-egy tehetségközpontot jelölt ki az MLSZ, a tehetségközpontok alatt úgynevezett körzetközpontok tevékenykednek, a piramis alapját pedig a Grassroots, azaz D-szintű klubok dolgoznak.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia legfőbb célja, hogy összegyűjtse a megye legtehetségesebb játékosait, akik egy napon talán majd pályára léphetnek a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapataiban, ezáltal megnyílik az út az országos akadémiák irányába is.

Csatlakozzon YouTube csatornánkhoz: