Sportspecifikus táplálkozás előadás labdarúgóinknak

A mai napon Dr. Fritz Péter (egyetemi docens, MTA megelőző orvostudomány köztestületének tagja, FTC táplálkozástudományi tanácsadója (labdarúgás, vízilabda, úszás, atlétika, birkózás, boksz, kajak-kenu, női kézilabda), magyar férfi és női vízilabda válogatott, karate válogatott, sporttáplálkozási tanácsadója) tartott előadást a Csabagyöngye Kulturális Központban.
A versenysport és a táplálkozás szoros kapcsolatáról. A válogatottakkal (többek között Márton Anita békéscsabai születésű olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok magyar súlylökővel) dolgozó szakember beszélt arról, hogy az élsport által támasztott fizikális és a mentális teljesítmények egyik alapja a megfelelő tudatos étrend kialakítása.
Előadásában kiemelte:
„Nincsenek sablonok, ehelyett nagyon komolyan egyénre szabva kell lebontani a táplálkozási tervet. Pl. nem ugyanúgy kell táplálkoznia egy kapusnak, egy védőnek és egy támadó játékosnak.”
 
Jó volt látni, hogy az előadáson több mint 300 fő vett részt, mert ma már a sporttáplálkozás szorosan összefügg a sportteljesítménnyel, de sajnos egyenlőre Magyarországon ez a terület nem kap akkora figyelmet, mint amilyen jelentőséggel bír.
Köszönjük a labdarúgók, az edzők és a szülők részvételét.
 
Címkék:  , ,