Interliga – Miskolc – Mérkőzés értékelés (U11)

Békéscsaba 1912 Előre SE – Kecskemét (1:0)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szolnok (1:1)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Diósgyőr (0:2)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Nyíregyháza (2
:1)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Debrecen (1:3)

“A Bozsik záró fordulóján nyújtottuk az idény legjobb csapatmunkáját.” – nyilatkozta Kovács Tibor edző. A csabai csapat nagy munkát végzett, mindegyik mérkőzésen érezhető volt a céltudatosság és a küzdeni akarás. Az ellenfelek támadásaira azonnal reagáltak a fiúk, nem volt elveszett labda. “Kiemelném a nyíregyháza elleni mérkőzésünket, ahol hátrányból tudtunk fordítani a meccsen és így sikerült felülmúlnunk az ellenfelünket.” – mondta az edző. 

 

Bozsik „A” torna – Diósgyőr – U10

Békéscsaba 1912 Előre SE – Kecskemét (1:2)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szolnok (0:1)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Diósgyőr (2:2)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Nyíregyháza (1:6)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Debrecen (0:6)

“Az első mérkőzésen sok helyzetet dolgoztunk ki, de a kapu előtt nem voltunk elég határozottak, vagy a rossz megoldást választottunk. Több pontatlan átadásunk volt hátul is, így nehezebben tudtunk labdát kihozni. Az utolsó percben kapott találattal szenvedtünk vereséget. Az eredmény lehetett volna fordítva is, mivel az előző támadásban egy hatalmas ziccert hibáztunk.” – nyilatkozta Horváth Tamás edző.

A Szolnok ellen kevésbé indították erősen a mérkőzést, de a kapott gól felpörgette a csapatot miután több helyzetet is szereztek. Sajnálatos módon az ellenfél kapusa, vagy a gólvonalon álló ellenfél minden esetben menteni tudott. “Ezen a mérkőzésen sem érdemeltünk vereséget.” – mondta az edző.

“A Diósgyőr ellen az idei szezon egyik legjobb meccsét játszottuk. ” – tette hozzá Horváth Gábor. Szép labdakihozatalai voltak a csabai csapatnak. Többször az ellenfél mögé kerültek a széleken és a vezető találatuk előtt is már négyszer álltak a kapussal szemben. A szabadrúgásokat gyorsan és precízen elvégezték, ezzel is sikerült megzavarniuk az ellenfelet.

“A Nyíregyháza elleni meccs első felében még jól tartottuk magunkat, utána viszont rengeteget hibáztunk hátul, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A második részének a meccsnek már hitehagyottan és sok hibával játszottunk.” – mondta az edző.

A nyíregyházi vereséget követően a Debrecen ellen már sokkal tompábban játszottak a csabaiak, mint az előző mérkőzéseken. Az első 5 percben szinte csak a Debrecen volt jelen a pályán. Később a csapat magához tért és sikeresen átvette az irányítást. Több alkalommal az ellenfél térfelén tartották a fiúk a labdát, de sajnos gólt még a legnagyobb helyzetekből sem sikerült elérniük. A találkozó második felében az ellenfél már abszolút a csabaiak fölé kerekedett. Ezután nem sikerült már labdát szerezniük.

“Összességében az első mérkőzéseken tapasztaltak miatt elégedetten fejezhetjük be az őszi Bozsik sorozatot. Voltak nagyon jó periódusai a tornának és kevésbé jók. Nagy különbség van a csapaton belül a játékosok között” – nyilatkozta Horváth Tamás edző.

Elismerő oklevélben Oláh Csongor részesült jó helyzet felismeréseiért.

        

 

Interliga – Orosháza – Mérkőzés értékelés (U9)

Békéscsaba 1912 Előre SE – CS FC Electrica Temesvár (5:0)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szeged 2011 (3:4)
Békéscsaba 1912 Előre SE – OMTK-ULE (4:3)

“A nap folyamán a gyerekek igen kreatívan és lelkesen játszottak. Bátran vállalkoztak, nem ijedtek meg, amikor cselezni vagy épp labdát kellett szerezni. Az 1:1 és a 2:1 elleni szituációkat igen sok esetben sikeresen, jól játszották meg. A három mérkőzés közül a Szeged 2011 elleni mérkőzést emelném ki. A korosztályhoz képest magas tempójú, színvonalú mérkőzés alakult ki. Mindkét csapat játékosai gyorsan, kreatívan és sok esetben kombinatívan gondolkoztak.” – nyilatkozta Hrabovszki Ákos edző.

“Kifejezetten elégedett vagyok a csapat egész napi teljesítményével. Azt kértem a gyerekektől, hogy bátran vállalják a párharcokat, bátran kezdeményezzenek, és ne féljenek cselezni. Próbáljanak meg már az ellenfél védekező harmadában labdát szerezni, ne engedjék ellenfelük játékát kibontakozni. Labdavesztéskor azonnal együttesen támadjanak vissza, ha nem sikerül azonnal, rendeződjenek vissza az alapfelállásba.” – mondta az edző.

A csapat tagjai: Laurinyecz Balázs, Varga Levente, Kolár Kristóf, Balla Zsombor, Rucz Balázs, Kerepeczky Kristóf, Kovács Ákos, Belanka Bendegúz, Jass Roland.

 

Interliga – Orosháza – Mérkőzés értékelés (U10)

Békéscsaba 1912 Előre SE – CS FC Electrica Temesvár (8:0)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szeged 2011 (4:6)
Békéscsaba 1912 Előre SE – OMTK-ULE (3:0)

“Az első mérkőzésen végig mi domináltunk, az ellenfél csak ritkán jutott be a védekező harmadunkba. Több tudatos labdakihozatalunk volt, amelyek nagy számban sikerültek is. Véleményem szerint az ellenfél viszonylag gyengébb képességű játékosokból állt.” – nyilatkozta Horváth Tamás edző.  Több pozícióban játszottak a gyerekek a meccs alatt, illetve több játéklehetőséget kaptak azok, akik a korábbiakban kevesebbet játszottak a mérkőzéseken.
A második meccset sajnos rosszul kezdte a csabai csapat, 4 perc leforgása alatt 4 gólt kaptak, de mindezek ellenére az első mérkőzésből megmaradt lelkesedés még kitartott a játék során. “Nem kellő hozzáállással és agresszivitással kezdtük a találkozót. Egy komolyabb fejmosás után összeszedték magukat a gyerekek és nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Ha végjátékban pontosabbak és határozottabbak vagyunk, akkor a fordításra is reális esélyünk lett volna.” – vonta le a következtetést az edző. Egy fontos dolog mutatkozott még meg a második összecsapáson, mégpedig az, hogy a támadásból védekezésbe történő átmenetele a csabai csapatnak meglehetősen lassú. Ezt az ellenfél is felismerte és könyörtelenül ki is használta. Valószínűleg emiatt a lelkesedés is alábbhagyott, így a párharcokat sem kellően vívták meg a fiúk.
Az utolsó találkozót a házigazdák ellen játszotta a csabai csapat. “Itt már sokkal közelebb álltunk az ellenfelünkhöz, ezért csak előre vágott labdákból tudtak veszélyeztetni, kihasználva a középső játékosuk fizikalitását. Támadásban a második félidőben jól használtuk ki a lehetőségeinket és megérdemelten nyertünk.” – mondta Horváth Tamás.
Az edző szerint a mérkőzések tanulsága az, hogy keményen kell hozzáállni a játékosokhoz, hogy a maximumot tudják nyújtani.  “A torna elején nagyon messze álltunk az ellenfél játékosaitól, nem támadtuk őket és nem helyeztük őket nyomás alá. Ez a későbbiekben sokat javult, aminek meg is lett az eredménye, mivel kevés helyzete volt az Orosházának. ” – nyilatkozta az edző. 

Interliga – Orosháza – Mérkőzés értékelés (U11)

Békéscsaba 1912 Előre SE – CS FC Electrica Temesvár (5:0)
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szeged 2011 (6:2)
Békéscsaba 1912 Előre SE – OMTK-ULE (2:5)

“Az első két mérkőzésen sokat birtokoltuk a labdát, a támadó harmadba is sokszor léptünk be lendületből, ezért több helyzetet tudtunk kialakítani és jó százalékban ki is használtuk ezeket.” – nyilatkozta Kovács Tibor edző. A harmadik meccsre kimerültté és a mérkőzés második felére már sajnos hitehagyottá vált a csapat, talán ezért sikerült elveszíteni az utolsó összecsapást.